StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNAŽALOST NIŠTA OD LETOVA

Turkish Airlines ove sezone neće letjeti za Dubrovnik

Piše croatianaviation.com.
3. kolovoza 2020. - 21:24
Turska nacionalna kompanija od nedjelje, 02. kolovoza, prometuje s manje tjednih letova na liniji Istanbul - Zagreb.

Turkish Airlines u srpnju je prometovao pet puta tjedno na liniji Istanbul - Zagreb, no od početka kolovoza došlo je do redukcije u broju tjednih letova. Kompanija će kroz cijeli kolovoz na spomenutoj liniji prometovati svega četiri puta tjedno, svakog ponedjeljka, srijede, petka i nedjelje, letovi će se ponedjeljkom i petkom odvijati u večernjem, a srijedom i nedjeljom u jutarnjem terminu, piše croatianaviation.com.

Na liniji su najavljeni zrakoplovi manjeg kapaciteta (uglavnom A319). Valja spomenuti kako je Turkish Airlines prije izbijanja pandemije prema Zagrebu prometovao čak 2 puta dnevno, prevozeći i veliki broj putnika iz Azije, a upravo tih turista gotovo da i nema u Hrvatskoj ove godine. Kompanija je više puta prilagođavala svoj kapacitet na liniji uvođenjem većih zrakoplova, poput ovog na fotografiji (A330), no to ove godine vjerojatno neće biti potrebno.

Druga linija Turkish Airlinesa u Hrvatskoj, ona prema Dubrovniku, ranije je bila najavljena za rujan, no svi su letovi odgođeni te kompanija trenutno nudi letove u listopadu, no jasno je da će i oni uskoro biti otkazani. Time se zapravo Turkish Airlines ove godine neće ni vratiti u dubrovačku zračnu luku, piše croatianaviation.com.
23. travanj 2024 09:45