StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetZEMLJA SE NE SMIRUJE

Tlo danas podrhtavalo u središnjoj Hrvatskoj i Grčkoj

Piše dv
3. ožujka 2021. - 15:20

Rano ujutro, oko 5.35, središnju Hrvatsku ponovno je pogodio potres. Podrhtavanje tla bilo je kratkotrajno, ali poprilično snažno, te se osjetilo i u Zagrebu...

Seizmološka služba javlja da je zabilježila prilično jak potres s epicentrom kod Gline. Magnituda potresa iznosila je 4.2 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V (pet) stupnjeva EMS ljestvice.

Jaki potres pogodio je Grčku oko 11:15 sati, a epicentar potresa bio je 121 kilometar jugozapadno od Soluna, kod grada Larisse. Jačina potresa bila je prema prvim mjerenjima EMSC-a 5.9 po Richteru.

Sat vremena nakon prvog potresa, Grčku je pogodio još jedan potres jačine 4.0 s epicentrom 21 kilometar sjeverno od grada Larissa. Potres jačine 5,6 pogodio je Grčku oko 12.30 sati, a EMSC javlja da je Grčku u zadnja dva sata pogodilo više od 10 potresa.

Grčki mediji također javljaju da su građevine u općini Elassona koja se nalazi blizu epicentra potresa pretrpjele veću štetu.

Gradonačelnik Elassone izjavio je da su svi na ulicama i da vlada velika zabrinutost među stanovnicima.

- U gradu Elassona nije bilo značajnije štete, ali u okolnim selima je bilo štete na kućama, rekao je.

. Tri su osobe lakše ozlijeđene, a jedna se kuća srušila, pa su vatrogasci izašli na teren. Najmanje jedna osoba ostala je zarobljena pod ruševinama.

19. travanj 2024 12:23