StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPALADINA TRAŽI 20 MILIJUNA KUNA

Suvlasnici iz Singapura zatečeni tužbom: "Tuži ih ministar čije Ministarstvo odlučuje o projektu"

Piše dnevnik.hr
25. travnja 2022. - 08:02

Najbogatiji ministar u Vladi, protiv kojeg DORH provodi izvide, trenutno na sudu traži milijune. Ivan Paladina za svoj deset-postotni udio u vlasništvu projekta Kupari tužio je singapurskog suvlasnika koji drži preostalih devedeset posto. Ministar potražuje desetke milijuna kuna, piše dnevnik.hr.

Deset posto udjela u projektu Kupari ministar Ivan Paladina je upisao u imovinsku karticu. Novog suvlasnika Kupara je tužio. Ročište će se održati u ponedjeljak na trgovačkom sudu. Ni ministar ni odvjetničko društvo koje ga zastupa o tome ne žele govoriti.

No vrte se veliki iznosi. Doznajemo da su Singapurci za devedeset posto udjela u Kuparima platili 45 milijuna kuna. Za svojih deset posto ministar je tražio više od šezdeset milijuna. Nakon procjene vještaka o vrijednosti ministrovnih dionica, Paladina sad traži dvadeset, dok su mu novi vlasnici Kupara spremni isplatiti oko pet milijuna.

"Ja vam mogu reći da su moji klijenti ugledna hotelska korporacija iz Singapura i da su oni zatečeni ovakvim razvojem događaja, ne svojom krivnjom, našli su se pod svjetlima reflektora u situaciji u kojoj sada njih tuži aktualni ministar upravo onog ministarstva koje odlučuje o projektu kao takvom", istaknuo je odvjetnik Fran Olujić, piše dnevnik.hr.

19. travanj 2024 10:00