StoryEditorOCM
Hrvatska i svijet‘horor, strašno‘

Smrt filmaša Nole shrvala je kolege, od njega se oprostili Dalibor Matanić, Senka Bulić, Arijana Čulina...

Piše PSD
29. listopada 2022. - 18:57

Ovog je popodneva medijima odjeknula tužna vijest o smrti Lukasa Nole, proslavljenog hrvatskog filmskog redatelja i scenarista.

Lukas je preminuo u 59. godini nakon duge i teške borbe s karcinomom grla, o kojoj je otvoreno pričao za medije. Osim što je pisao dramske tekstove, ovaj se filmski velikan bavio kazališnom režijom i režiranjem eksperimentalnih filmova. 

Iza Lukasa su ostali ožalošćena supruga, glumica Barbara Nola, njihova djeca Jakov i Mara te glumčev brat Filip. Glumčeva se obitelj još nije oglasila povodom njegove smrti.  Od Lukasa su se oprostile i shrvane kolege iz filmskog i kazališnog svijeta.

- Strašno! Čisti horor. Sućut Barbari Noli, djeci i obitelji na smrti Lukasa Nole - napisao je Dalibor Matanić, hrvatski filmski redatelj i scenarist na svojem Facebook profilu.

Od našeg uglednog redatelja u komentarima pod Daliborovim statusom su se oprostile i neke druge njegove kolege uključujući i poznatu Splićanku Arijanu Čulinu: - Jaooo. Moja sućut obitelji, napisala je glumica.

Izrazima sućuti u komentarima su se uz Arijanu pridružile i glumice Jasna Bilušić, Senka Bulićglumac Siniša Popović, redatelj Arsen Oremović i brojni drugi.

- Draga Barbara Nola moja iskrena sućut.. tuga, napisala je kazališna i filmska glumica iz Splita, Senka Bulić.

- Iskrena sućut Barbari i obitelji. Počivao u miru, poručio je splitski glumac, Siniša Popović.

- Barbara Nola, iskrena sućut, napisao je Lukasin kolega, filmski redatelj i scenarist Arsen Oremović.

- Iskreno mi je žao, grozno, ne znam naći riječi smisla, utjehe... Barek, klinci, Nena... imajte snage..., napisala je poznata glumica i jazz pjevačica Jasna Bilušić.

- Moja sućut, tužno je dodala mlada televizijska i kazališna glumica mlađe generacije, Karmen Sunčana Lovrić.

Žarko Radić, još jedan od glumaca koji su surađivali s velikim redateljem na tužnu vijest reagirao je sa emotikonima koji plaču.

Vijest o smrti Lukasa Nole posebno su teško pogodile redateljevog dugogodišnjeg prijatelja i suradnika Gorana Grgića.

- Nažalost, istina je. Izuzetno mi je teško. Sad sam u ‘Zvijezde pjevaju‘ i moram nastupati i nemam vremena razmišljati o tome uopće. Izuzetno mi je žao što se to dogodilo. Dugo se borio sa svime, ali eto, rekao je shrvani glumac za Večernji list.

- Ja bih se vratio na njegove same početke. Kad sam ga upoznao bio je najveći frajer u društvu, čovjek koji je bio zabavljač, intelektualac, izuzetno zgodan, izuzetno talentiran. Što se tiče njegovog posla, bio je vođa, znao je raditi izuzetno dobre stvari, originalne drugačije. Izvlačio je svoje osobne priče i bio je izuzetno dobar kolega, suradnik i redatelj. Bio je i vjeran prijatelj koji je stvarno čuvao ljude koje je volio. Uvijek je volio okupljati ljude oko sebe, jer je dobro kuhao i volio se družiti i nekako su ga smatrali kao nekog fashion gurua, rekao je Goran po čemu će mu prijatelj i kolega najviše ostati u sjećanju.

17. travanj 2024 18:16