StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNOVI PODACI|

SJEDNICA VLADE 2422 nova slučaja zaraze, nove mjere do 15. travnja

Piše DV
1. travnja 2021. - 10:15
Zagreb, 290321. NSK. Konferencija za medije Stozera civilne zastite Republike Hrvatske. Na fotografiji: Vili Beros.Zeljko Puhovski/Cropix

"Vidimo rast brojeva kod nas i u drugim državama, ove nove mjere trebale bi pridonijeti smanjenju zaraze u kontekstu uskršnjih praznika. Važno je da svi svojim ponašanjem pokažu odgovornost. Rijetka smo zemlja koja nije imala lockdown i policijski sat, ali bez odgovornosti situacija s koronom je teža", rekao je premijer Plenković otvarajući današnju sjednicu Vlade.

"Što se tiče cjepiva, globalne su poteškoće oko nabave cjepiva AstraZenece. Mi smo to nadomjestili nabavom drugih cjepiva. Danas se u Bruxellesu vode sastanci kako bi se što prije riješili problemi u nabavi cjepiva", dodao je.

- Imamo 2422 nova slučaja, udio pozitivnih u testiranima je 25.56 posto", rekao je Beroš. Dodao je kako se u covid bolnici u Dubravi otvaraju novi kapaciteti, te da je u samoizolaciji 33.376 osoba, a prema posljednjim službenim podacima na bolničkom liječenju je 1337 osoba. Dodao je kako rast broja oboljelih dovoljno govori o ozbiljnosti bolesti, a danas je dvostruko više ljudi na respiratoru u odnosu na početak mjeseca, 144 osobe. 67 posto svih oboljelih ima britanski soj Covida, dodao je Beroš.

"Imajući na umu uskršnje praznike, zaraza se može spriječiti pridržavanjem mjera. Zato apeliram na građane", rekao je Beroš.

Stožer je jučer donio nove mjere, o čemu je govorio Božinović. 

"Stožer nove mjere uvodi na prijedlog lokalnih stožera. Mjere na nacionalnoj razini su na snazi do 15. travnja", dodao je Božinović.

19. travanj 2024 10:13