StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetalka bez gladnih

Sinjski gradonačelnik Miro Bulj prvi u povijesti nezaposlenima i umirovljenicima isplaćuje ‘alkaricu‘, poznato je koliko će iznositi i tko ima pravo na nju

Piše dv
28. srpnja 2022. - 17:20

Alka stoljećima ima mjesto u srcu i memoriji Sinjana, ali ovogodišnja bi mogla posebno ostati u pamćenju, naročito onih stanovnika grada pod Kamičkom koji imaju manja primanja, donosi Slobodna Dalmacija.

Naime gradonačelnik Miro Bulj odlučio je, prvi put u povijesti, Sinjanima podijeliti 'alkaricu'.

- Donio sam odluku da našim nezaposlenima i umirovljenicima, koji imaju do 2.500 kuna mirovine, prvi put u povijesti u iznosu od 200 kuna podijelimo 'alkaricu', uz 'uskrsnicu' koju smo prvi put ove godine podijelili. Podjela će biti od 1. do 4. kolovoza te 8. i 9. kolovoza. Za nezaposlene ona će se dijeliti u Gradskoj vijećnici, a za umirovljenike u prostorijama Crvenog križa Sinj. Očekuje se da će Grad Sinj za tu namjenu iz proračuna izdvojiti oko 550 tisuća kuna.

image

Alka 2022. bit će upamćena i po 'alkarici' (ilustracija)

Tom Dubravec/Cropix

Ovih 200 kuna će koliko-toliko pripomoći našim socijalno ugroženim građanima. Osjetit će da ipak mislimo na njih u ove dane Alke i Velike Gospe, da im barem osnovne stvari nadopunimo kako bi oni i njihove obitelji mogli ugodno provesti ove blagdane, rekao je Bulj u programu Hit radija, prenosi Ferata.

Sinjski gradonačelnik je dodao da se razmišlja o uvođenju još nekih socijalnih mjera ako se nastavi trend poskupljenja.

Tako će Miro Bulj biti upisan u sinjsku povijest da je prvi i posljednji dodijelio alkaricu u kunama. Naime, on ili netko drugi idući put će je morati dodijeliti u eurima, a hoće li to biti 200 eura ili više, odnosno manje, odlučit će stanje u gradskoj blagajni i sluh za potrebe malog čovjeka.

image

Po dvjesto kuna za svakog potrebitog Sinjanina gradsku blagajnu koštat će oko 550 tisuća kuna

Davor Pongračić/Cropix
25. travanj 2024 08:51