StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetJOŠKO CEBALO U SPLITU|

ŠEF STOŽERA SDŽ DAMIR GABRIĆ SAZVAO DALMATINSKE KOLEGE NA SASTANAK:Imamo sličnu epidemiološku situaciju i moramo usuglasiti djelovanje

Piše dv
22. srpnja 2021. - 15:46

Na inicijativu načelnika Stožera civilne zaštite Splitsko dalmatinske županije gospodina Damira Gabrića, danas je u Splitu održan radni sastanak sa načelnicima stožera civilne zaštite Zadarske, Šime Vickova, Šibensko kninske, Darka Dukića i Dubrovačko neretvanske županije, Joška Cebala, objavila je Slobodna Dalmacija.

Glavna tema sastanka bila je trenutna epidemiološka situacija u Dalmaciji tijekom turističke sezone, te ujednačavanje postupaka i mjera koje su u nadležnosti županijskih stožera civilne zaštite. Na sastanku je dogovoreno da će županijski stožeri spomenutih županija nakon donošenja novih mjera od strane Nacionalnog stožera RH, a koje će se odnositi na ove priobalne županije, zajednički koordinirati provedbu istih, objavio je Stožer SDŽ.

- Veseli me da su se kolege odazvale današnjem sastanku na kojem smo razmijenili mišljenja o aktualnoj situaciji po pitanju koronavirusa. Gotovo u svakoj od ovih županija čiji su predstavnici bili danas na sastanku imamo sličnu situaciju i to je bio jedan od razloga zbog kojeg smo odlučili zajednički sagledati što napraviti a sve sa ciljem smanjenja broja novooboljelih osoba, odnosno sprečavanja njihova povećanja. Osim problema vezanih za Covid situaciju, razgovarali smo i o ostalim aspektima sigurnosti tijekom turističke sezone na području naših županiji- kazao je Damir Gabrić, donosi Slobodna Dalmacija.

Uz 22 nova slučaja u Dubrovačko-neretvanskoj,  u protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije  14 je osoba oboljelo od COVID infekcije, a  trenutačno je 60 aktivnih slučajeva. U šibenskoj bolnici liječi se 10 pacijenata.  Na području Zadarske županije 35 je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Kod novooboljelih se većinom radi o kontaktima već prethodno pozitivnih osoba, a najviše novozaraženih je u dobi između 11 i 20 godina. U Splitsko-dalmatinskoj  županiji danas je 48 novooboljelih. Na bolničkom liječenju nalazi se 13 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 3 osobe nalaze na respiratoru. Podsjetimo, u cijeloj državi je danas 179 zaraženih, a najviše ih je sa spitskog i zagrebačkog područja. Nacionali stožer za 'jadranske županije' uveo je oštirje epidemiološke mjere koje na snagu nastupaju u ponedjeljak. O kakvim se mjerama radi pročitajte OVDJE.

23. travanj 2024 21:11