StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetRaspisali se američki mediji

Roman Abramovič i dvojica Ukrajinaca otrovani su početkom ožujka na mirovnim pregovorima u Kijevu, ljuštila im se koža s lica i ruku, sumnja se na krivce

Piše dv
28. ožujka 2022. - 17:59
 Roman Abramovič razvio je simptome koji su uključivali crvene oči, bolno suzenje, kao i ljuštenje kože na licu i rukama (ilustracija)AFP

Roman Abramovič je pretrpio sumnjivo trovanje zajedno s ukrajinskim mirovnim pregovaračima ranije ovog mjeseca, prenosi Slobodna Dalmacija.

Vlasnik FC Chelseaja navodno je otrovan prije samo nekoliko tjedana nakon sastanka u ukrajinskom glavnom gradu Kijevu dok je djelovao kao 'mirotvorac' u ruskom ratu u Ukrajini, izvještava Wall Street Journal, a prenosi Daily Mail.

Nakon sastanka u Kijevu, Abramovič, kao i dva viša člana ukrajinskog tima, razvili su simptome koji su uključivali crvene oči, bolno suzenje, kao i ljuštenje kože na licu i rukama, rekli su izvori novinama.

Analitičari Bellingcata potvrdili su da su tri člana izaslanstva - uključujući Abramoviča - koji su 3. ožujka prisustvovali mirovnim pregovorima između Ukrajine i Rusije doživjela 'simptome u skladu s trovanjem kemijskim oružjem'.

image

Roman Abramovič nedavno je ostao i bez nogometnog kluba Chelsea, ali zdravlje je ipak najvažnije

Ben Stansall/AFP

Abramovič, još jedan ruski poduzetnik i ukrajinski zastupnik Rustem Umerov, sudjelovali su u pregovorima, a razgovori su trajali do otprilike 22 sata, objavila je istraživačka stranica Bellingcat.

Trojica članova izaslanstva napustili su razgovore 3. ožujka kasnije te noći u stanu u Kijevu.

Dok su bili tamo, svi su do sljedećeg jutra patili od upale očiju i kože te prodornih bolova u očima.

Izvori su za WSJ rekli da su za napad trovanja, kako se sumnja, okrivili tvrdolinijaše u Moskvi koji su htjeli upropastiti pregovore o okončanju rata.

Abramovič je letio između Istanbula, Moskve i Kijeva radi mirovnih pregovora, prenosi Daily Mail.

image

Abramovič je bio dobar s Putinom, a iza trovanja, kako se sumnja, stoje tvrdolinijaši u Moskvi koji su htjeli upropastiti pregovore o okončanju rata

AFP
20. travanj 2024 17:31