StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetOTVOREN BOOKING |

Putnici jedva dočekali popuštanje mjera u Britaniji, odmah kreće devet avionskih linija prema Hrvatskoj

Piše Jutarnji.hr
14. srpnja 2021. - 10:04

Od 19. srpnja državljani Velike Britanije moći će putovati u inozemstvo i po povratku u zemlju više neće morati u obaveznu samoizolaciju

Treći najveći avioprijevoznik u Velikoj Britaniji, Jet2, od kraja srpnja uvodi čak devet linija prema hrvatskim zračnim lukama. Direktna je to posljedica najavljenog popuštanja restriktivnih mjera u Velikoj Britaniji (od 19. srpnja). Naime, od spomenutog datuma Jet2 ponovno uvodi gotovo 40 linija prema popularnim turističkim odredištima u Grčkoj, Italiji i Hrvatskoj, piše portal Croatian Aviation, a prenosi Jutarnji list.

Kompanija je nakon objave ukidanja strogih mjera odmah reagirala i otvorila booking na nizu linija, a u svega nekoliko dana mnogi su letovi rasprodani, što samo potvrđuje tezu da su putnici željni putovanja te većinu u tome priječe samo restriktivne mjere zemalja iz kojih dolaze ili onih u kojima žele provesti odmor.

S obzirom na to da se Hrvatska trenutno nalazi na listi koja britanskim turistima garantira povratak u zemlju bez odlaska u samoizolaciju, iz kompanije potvrđuju kako je interes za odmorom u našoj zemlji od kraja srpnja iznimno velik.

Jet2, treća kompanija po veličini u toj zemlji (nakon British Airwaysa i EasyJeta) povezuje Veliku Britaniju s nizom leisure destinacija. Dodatno, preko sestrinske kompanije Jet2 Holidays kompanija nudi aranžmane za odmor (uključujući i let) u inozemstvu, pritom su u ponudi i odredišta u Hrvatskoj.

Zbog svega navedenoga, Jet2 od kraja ovoga mjeseca ponovno uvodi čak devet redovnih linija prema Hrvatskoj, najviše prema Zračnoj luci Split:

- iz Londona, od 22. srpnja, dva puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom,

- iz Manchestera, od 22. srpnja, tri puta tjedno, utorkom, četvrtkom i subotom,

- iz Leedsa, od 24. srpnja, dva puta tjedno, utorkom i subotom,

- iz East Midlandsa, od 25. srpnja, jednom tjedno, nedjeljom,

- iz Birminghama, od 25. srpnja, jednom tjedno, nedjeljom,

- iz Edinburgha, od 25. srpnja, jednom tjedno, nedjeljom.

Uz Split, Jet2 vraća i drugo odredište u Hrvatskoj - Zračnu luku Dubrovnik. Od kraja srpnja u najavi su tri međunarodne linije:

- iz Birminghama, od 29. srpnja, dva puta tjedno, četvrtkom i subotom,

- iz Londona, od 25. srpnja, dva puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom,

- iz Manchestera, od 29. srpnja, dva puta tjedno, četvrtkom i subotom.

Radi se o manjem broju linija prema Zračnoj luci Dubrovnik, no tvrtka ostavlja mogućnost povećanja linija i operacija prema Dubrovniku već u kolovozu, uz uvjet dobre epidemiološke situacije u obje zemlje.

U prvom tjednu operacija prema Hrvatskoj (posljednji tjedan srpnja), kad će s prometom krenuti svih devet spomenutih linija, Jet2 će odraditi ukupno 46 povratnih letova te ponuditi gotovo 8700 sjedala prema, odnosno iz Hrvatske.

Na svim linijama ovog britanskog avioprijevoznika prometovat će zrakoplovi tipa B737-800, kapaciteta 189 sjedala.

20. travanj 2024 03:22