StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetŠOKANTNA ISPOVIJEST|

PRVI ČOVJEK UEFE OTKRIO KAKO JE STVORENA I SRUŠENA SUPERLIGA: Dupli viski, 3800 SMS pruka i more laži

Piše dv
22. travnja 2021. - 14:17

Nakon sloma Superlige o svemu je progovorio i prvi čovjek Uefe, Aleksander Čeferin, a njegove su izjave privukle ogromnu pažnju javnosti. Naime, Čeferin je u razgovoru za slovenske medije otkrio svoju verziju priče i progovorio o drami koja se odvijala u posljednja dva dana te o svim lažima Andree Agnellija, donose Sportske novosti.

Čeferin je također otkrio kako je samo nekoliko dana dobio obećanja i od Eda Woodwarda, jednog od glavnih financijaša Superlige, da će podržati novi format Lige prvaka.

- Nazvao me je u četvrtak i rekao da je format sjajan i da će glasovati za njega. Agnelli je predsjedao dan kasnije na ECA i svi klubovi bili su za, uključujući i ovih 12. A onda je došla zanimljiva subota. Jedan me je čovjek nazvao ujutro i rekao da će klubovi u nedjelju navečer stvoriti nešto što se zove Superliga. Nakon toga, istog dana, primio sam pet poziva od pet različitih klubova koji su mi se ispričavali što su to morali učiniti - rekao je Čeferin.

Slovenac također otkriva kako mu je Agnelli sve demantirao.

- Rekao mi je da su to sve laži i da je čitava stvar izmišljena. Rekao sam mu da bi trebali poslati neko priopćenje medijima jer nisam vjerovao u sve to. Rekao mi je da ga slobodno napišem, da će on provjeriti i poslati nazad. To je bilo posljdnji puta da smo se čuli.

Predsjednik Uefe potom je morao poduzeti idući korak, tj. od klubova je tražio da poreknu tvrdnje da će sudjelovati u toj ligi.

- Rekao sam im ako to ne učine da će postati neprijatelji. Oni su odgovorili da žele ostati dio Superlige, nečega što ne postoji. Meni je jasno da me Perez ne voli, jer ne radim ono što on kaže. Na kraju, on je predsjednik Superlige. Predsjednik ničega!

Kada je objavljeno priopćenje da je osnovana nova Superlige Europe, Čeferin je bio jako uzrujan.

- Morao sam popiti dupli viski kako bih zaspao tu večer. Dva dana kasnije dobio sam ukupno 3800 poruka na koje nisam stigao odgovoriti. Onim klubovima koji su bili zabrinuti zbog čitave situacije sam rekao da se strpe i da će priča nestati u roku od 24 sata. Obavio sam nekoliko poziva, ali najvažnije su odradili navijači. Oni su ti koji su se pobunili, pišu Sportske novosti.

23. travanj 2024 22:53