StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetBOŽO PETROV U DUBROVNIKU|

Projekt Lučino razdolje je propao, a načelniku Lasiću poručujem neka prestane plakati i Konavljanima podnese račun što je učinio

Piše dv
16. listopada 2021. - 12:40

U Dubrovniku su se okupli MOST-ovci na dvodnevnoj edukaciji, a prije početka programa osvrnuli su se na aktualna događanja u Hrvatskoj i našoj županiji.

Nakon što je u petak ponišen i drugi natječaj za izgradnju Centra Lučino razdolje, o ovoj temi govorio je Božo Petrov:

-Mislim da se oni konačno trebaju pomiriti da je to propao projekt, pa riječ je o nečemu što je staro 20 godina. Ta tehnologija nije imala smisla tada kad su je pokušali uvesti, a ne sada. Trebaju se potpuno drukčije orijentirati u zaštiti okoliša i rješavanju otpada. Ne vidim  zbog čega se oni kao pijan plota drže tog projekta. Možda ne znaju za apsolutno ništa drugo ili su povezani s nečim ili nekim, a možda ih  netko ucjenjuje. Nije mi uopće bitno zbog čega to na takav loš način rade, ali mislim da se konačno trebaju osvijestiti. Vrijeme je da priznaju poraz. Postoje rješenja z Hrvatskoj i stručnjaci, kojima se mogu obratiti – rekao je Petrov.

Još jednom se obrušio na konavoskog načelnika:

-Gospodin Lasić se slikao s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković i tada je istaknuto da se kreće u projekt komasacije. To je bilo kada?! Prošlo je već godina, dvije dana. Neka on javnosti objasni što je napravio u zadnje godinu, dvije dana. Isto tako, moglo ga se vidjeti da se naslikava za potrebe svoje stranke pred lokalne izbore. Evo prošli su lokalni izbori, evo što su napravili. Gospodin Lasić treba izaći u javnost, kao načelnik svoje općine, i reći što je on radio. Ne treba se njega zvati. Nije on na nekom pijadestalu da ga se treba zvati na telefon i da on treba meni davati račun. On treba podnijeti račun ljudima. Što je u Konavoskom polju napravljeno u zadnjih dvadeset godina? Pa vi imate brojku da se gotovo 100 i nešto milijuna kuna gubi zato što Konavosko polje nije u funkciji. Sad on plače da se to ne može staviti u funkciju - kazao je Petrov, koji je danas u Dubrovniku proslavio i rođendan. 

Medijima su se obratili i Marin Miletić i Zvonimir Troskot.

18. travanj 2024 15:34