StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetU KASU NE IDE DOVOLJNO |

POREZNA OBJAVILA BROJKE - Korona-kriza uzima maha, potrošnja od konca veljače značajno pada, ali pred Uskrs smo si dali oduška

Piše Slobodna Dalmacija
16. travnja 2020. - 07:37
Koliko korona-kriza uzima maha vidljivo je i iz podataka iz sustava fiskalizacije, koje je objavila Porezna uprava Ministrstva financija. No, uoči Uskrsa došlo je i do stanovitog povećanja broja i iznosa računa, donosi Slobodna.

Usporedbom podataka u razdoblju od 24. veljače do 12. travnja 2020. godine u odnosu na isto lanjsko razdoblje, za sve djelatnosti broj računa manji je za 31 posto, a iznos računa za 16 posto.

U djelatnosti "Trgovina na veliko i malo, popravak motornih vozila i motocikala" vidljivo je smanjenje broja računa od 25 posto i smanjenje iznosa računa od 11 posto.
U djelatnosti pružanje smještaja te pripreme i usluživanja hrane broj računa smanjen je za 54 posto, a iznosa računa za 56 posto.

Kad se promatraju podaci u drugom tjednu travnja, od 6. do 12. travnja ove godine u odnosu na isto razdoblje 2019. godine evidentirano je za sve djelatnosti smanjenje broja računa za 54 posto i iznosa računa za 34 posto.

U djelatnosti trgovine na veliko i malo, popravka motornih vozila i motocikala broj računa manji je za 43 posto, a iznos računa za 24 posto.

U djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane, koja je među najpogođenija korona-krizom, broj računa manji je za 95 posto, a iznosa računa za 91 posto.

Uspoređujući prvi tjedan travnja ove godine s drugim tjednom travnja 2020. godine sustav fiskalizacije pokazuje kako je u svim djelatnostima došlo do povećanja broja računa od 18 posto i iznosa računa za 24 posto.
U djelatnosti "Trgovina na veliko i malo, popravak motornih vozila i motocikala" broja računa je povećan za 19 posto, a iznosa računa za 27 posto.

U djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane u drugom tjednu travnja u odnosu na početak mjeseca broj računaveći je za 6 posto, a iznosa računa za 8 posto, donosi Slobodna.
20. travanj 2024 10:16