StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetZMIJA SE PROVOZALA

‘Pokupio‘ poskoka u Bosni i vozio ga ispod haube 1000 kilometara, sve do Münchena: ‘Nijemci su bili u čudu, došli su vatrogasci, policija...‘

Piše slobodna dalmacija
14. lipnja 2021. - 18:47

Bosanac iz Živinica, koji već nekoliko godina živi u Njemačkoj, prije nekoliko dana je ispod haube svoga automobila iz Bosne i Hercegovine u Njemačku ne znajući prevezao zmiju, piše Dnevni avaz, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Naime, našoj redakciji javio se njegov rođak iz Živinica koji nam je ispričao ovaj nesvakidašnji događaj.

- On već nekoliko godina živi u Münchenu, ali je bio u posjetu rodnom selu Kuljan u okolini Živinica. Kad se vratio u Njemačku, imao što vidjeti. Ispod haube mu se nalazio poskok kojeg je vozio od Živinica sve do Münchena - ispričao nam je njegov rođak zamolivši nas da ne objavljujemo njihova imena.

Čovjek je tako prešao oko 1.000 kilometara i četiri državne granice vozeći zmiju ispod haube.

- Kada je otkrio zmiju uznemirio se, zvao je policiju i vatrogasce. Policiji je bilo interesantno jer do sada nikad nisu vidjeli ovu vrstu zmije. Dosta ljudi se okupilo, svi su gledali. Ni vatrogasci je nisu mogli izvaditi sve dok nije pozvan neki posebni gradski toksikolog koji je čitavu unutrašnjost vozila posuo otrovom i rekao da će za tri sata zmija umrijeti. Tako je valjda i bilo - kazao nam je.

Nijemci su mu rekli da je to nezapamćen slučaj kod njih te da ovih zmija tamo nema, piše Dnevni avaz, a prenosi Slobodna Dalmacija.

- Pošto je u Bosni bio krajem svibnja i početkom lipnja, a vrijeme je tad bilo promjenjivo, najvjerojatnije se prilikom povratka s neke lokacije zmija neopaženo podvukla pod automobil i tako stigla do Njemačke - rekao nam je.

23. travanj 2024 23:20