StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetvelika tuga u crnoj gori

Pokopane žrtve masakra, čovjek koji je pucao u masovnog ubojicu s Cetinja ušetao u Tužiteljstvo. Saslušan je, pa pušten na slobodu

Piše D.a./JL
14. kolovoza 2022. - 20:32

Cetinjanin Nenad Neno Kaluđerović, za koga se sumnja da je u petak hicima iz vatrenog oružja usmrtio višestrukog ubojicu Vuka Borilovića, saslušan je večeras u svojstvu građanina u Višem državnom tužiteljstvu u Podgorici, saznaje Pobjeda.

Tu informaciju potvrdila je Pobjedi rukovoditeljica VDT-a Podgorica Lepa Medenica, prenosi Jutarnji.hr.

Ona je kazala da je VDT telefonski uputilo poziv Kaluđeroviću da da izjavu u svojstvu građanina, na što se on, kako je rekla, uredno odazvao.

Njega je saslušala dežurna tužiteljica Andrijana Nastić.

Radiotelevizija Crne Gore javlja kako je Nenad Kaluđerović pušten nakon saslušanja.

Podsjetimo, policija još uvijek utvrđuje okolnosti je li smrt Cetinjanina Vuka Borilovića, koji je iz lovačke puške u petak ubio 10 sugrađana, nastupila kao posljedica teškog ranjavanja od metka kojeg je ispalila policija ili od metka koji je ispalio Kaluđerović.

Kaluđerović nije bio dostupan vlastima od petka poslijepodne kada se dogodio stravičan zločin, a crnogorski mediji javljali su kako policija pregovara s njim o predaji.

Deset žrtava masakra na Cetinju pokopano je u nedjelju

Deset žrtava masakra na Cetinju pokopano je u nedjelju, dok je u crnogorskoj prijestolnici održana komemoracija stradalima.

Njih je u petak ubio susjed Vuk Borilović nakon čega je i on ubijen. Gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković rekao je da je tragedija nezapamćenih razmjera pogodila Cetinje i Crnu Goru i sve ostavila u šoku. "Od prekjučer je naš grad okovan tugom i šokom, da su nevine žrtve stradale bez bilo kakve krivice u jednom bezumnom napadu. Ovakav dan se ne pamti", kazao je Đurašković i dodao da ne postoji riječ utjehe za obitelji.

Tijekom komemoracije član obitelji žrtava zatražio je od države da ne kažnjava njihovog sugrađanina Nenad Kaluđerovića koji je, kako vjeruju, usmrtio ubojicu nakon što ga je policija ranila.

Kaluđerović je u nedjelju navečer saslušan u svojstvu građanina u Višem državnom tužiteljstvo, nakon čega je pušten na slobodu.

Tužiteljstvo je ranije priopćilo da postoje indicije da je upravo Kaluđerović, nakon što je policija ranila ubojicu, ispalio metak koji ga je ubio.

Na bolničkom liječenju je još šest osoba koje je ranio Borilović od kojih je jedna u životnoj opasnosti. Njih je posjetio predsjednik Crne Gore Milo Đukanović. (HINA)

22. travanj 2024 17:18