StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetIncident u Engleskoj

Pojavila se snimka napada jajima na kralja: doletjelo je prvo, pa drugo, pa treće... Ubrzo je uhićen muškarac, urlao je dok su ga policajci svladavali

Piše Hina, PSD
9. studenog 2022. - 14:45

Britanski kralj Charles III. i kraljica supruga Camilla srijedu su proveli u Yorku, ali njihov se posjet nije odvijao sasvim po planu.

Dok se kraljevski par pozdravljao s okupljenim mnoštvom, prosvjednik Patrick Thelwell, aktivist pokreta Extinction Rebellion, gađao ih je jajima.

Bacio je prema njima tri jaja, ali ih nijedno nije pogodilo, razbila su se na pločniku blizu mjesta na kojemu su se nalazili kralj i kraljica supruga.

image
Jacob King/Pa Images/Profimedia

Polivija je brzo svladala Thelwella koji je vikao "ova zemlja je izgrađena na krvi robova", nakon čega su građani okupljeni u blizini počeli izvikivati "Bože, čuvaj kralja", a Thelwellu su poručivali "srami se".

Charles i Camilla nisu se previše uzbudili zbog incidenta, on je samo pogledao oko sebe i na tlo gdje se razbilo jedno jaje, te nastavio s protokolarnim obavezama.

Charles, koji je na prijestolje došao u rujnu nakon smrti svoje majke kraljice Elizabete, trenutno je na dvodnevnoj turneji po sjevernoj Engleskoj.

image
Jacob King/Pa Images/Profimedia

Kralj Charles i kraljica supruga Camilla u York su stigli, između ostaloga, i kako bi otkrili kip kraljice Elizabete II. na trgu koji će odsada nositi njezino ime, prvog koji je podignut nakon smrti najdugovječnije britanske vladarice.

Skulptura visoka dva metra i teška 1,1 tonu napravljena je u čast kraljičinog platinastog jubileja, kojeg je obilježila ove godine, a završen je u kolovozu, mjesec dana prije njezine smrti.

24. travanj 2024 09:45