StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetVELIKA FOTOGALERIJA |

POGLEDAJTE KAKO NAPREDUJU RADOVI NA PELJEŠKOM MOSTU: Najava završetka radova do lipnja iduće godine i dalje izgleda sasvim ostvarivo

Piše Slobodna Dalmacija
11. ožujka 2021. - 20:33

Radovi na pelješkom mostu polako, ali sigurno i vidljivo napreduju, donosi Slobodna Dalmacija

Uostalom, podsjetimo, premijer Andrej Plenković je za boravka na krajnjem jugu Hrvatske prije nešto manje od mjesec dana bio najavio da će cjelokupna izgradnja Pelješkog mosta i pristupnih cesta biti završena do lipnja 2022. godine.

- Time će se završiti strateški projekt prometnog povezivanja juga Hrvatske s ostatkom zemlje, kazao je tada premijer i dodao da je izgradnja Pelješkoga mosta "ostvarenje generacijskog projekta".

Na neizostavno prateće pitanje - a što će biti s pristupnim cestama, premijer Plenković je najavio da će i one biti završene do lipnja iduće godine. 

"Otprilike smo godinu i pol dana do završetka cjelokupnog projekta povezivanja juga Hrvatske, a to je naš ključni cilj: osigurati integritete državnog teritorija", istaknuo je.

Inače, projekt povezivanja hrvatskoga juga s ostatkom zemlje vrijedan je 550 milijuna eura, a sufinanciran je iz EU-a iznosom od 357 milijuna eura. Radove izvodi kineska tvrtka China Road and Bridge Corporation (CRBC), donosi Slobodna Dalmacija

19. travanj 2024 01:40