StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPREMINUO PAPIN LIJEČNIK |

POGLAVAR KATOLIČKE CRKVE NAJAVIO DA ĆE SE CIJEPITI Postoji samoubilački negacionizam koji ne znam objasniti, ali danas se treba vakcinirati

Piše Inoslav Bešker/JL
9. siječnja 2021. - 19:42

Fabrizio Soccorsi (78), osobni liječnik pape Frane, umro je danas u sveučilišnoj poliklinici Gemelli u Rimu od plućnih komplikacija uslijed infekcije covidom-19, piše Jutarnji.

Profesor Soccorsi, koji je predavao baš imunologiju, hospitaliziran je u prosincu, pogođen rakom, ali nije stigao umrijeti od njega. Pomeo ga je koronavirus.

Vatikan je ozbiljno shvatio covid-19. U intervjuu koji će Mediaset emitirati u nedjelju, Papa je najavio da će se svakako cijepiti protiv covida-19.

"Vjerujem etički da svi moraju dobiti vakcinu, da je to etička opcija, jer riskiraš zdravlje, život, ali riskiraš i život drugih", rekao je poglavar Katoličke crkve.

Spomenuvši koliko je naša generacija bila ustrašena poliomijelitisom i koliko nam je olakšanje donijelo cjepivo, zatim kako smo odrasli u sjeni drugih cjepiva, protiv ospica, tuberkuloze, difterije, šarlaha, sve smrtonosnih bolesti u svoja doba, Papa se pita zašto netko kaže: "ne, vakcina je opasna".

"Postoji samoubilački negacionizam koji ne znam objasniti, ali danas se treba vakcinirati", poručuje poglavar Katoličke crkve.

24. travanj 2024 08:23