StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetpalo im s neba

Po autocesti letjele novčanice od 50 eura, neki su skupili lijepu svotu, dok su drugi - snimili video

Piše VIJESTI SD
2. veljače 2023. - 23:33

Na početku svjetske ekonomske krize izazvane Covidom-19 kao jedno od spasonosnih rješenja pojavila se ideja o "helikopterskom novcu", onome koji se daje svakome građaninu da mu pomogne u preživljavanju i da podigne opću potrošnju. Kao da se doslovno baca iz helikoptera.

Nešto se slično dogodilo u ponedjeljak u Španjolskoj, na autocesti u blizini trgovačkog centra La Cañada u Marbelli. Na cesti su se pojavile novčanice od 50 eura i vozači su zaustavljali svoja vozila, pa i ona luksuznija, i skupljali novac. Zbog toga je nastala velika gužva na autocesti.

Situacija je videom zabilježena i na Twitteru, gdje se može vidjeti i novac jednog brzog i spretnog putnika iz autobusa koji je uspio prikupiti više od 500 eura, piše HAK Revija.

Nije poznato kako je novac dospio na cestu, je li ga nepoznat netko, bio ubrojiv ili ne, namjerno bacio ili ga je odnio vjetar kroz šiber te je li riječ o pravom novcu ili o krivotvorinama. Policija sigurno ispituje podrijetlo novca te je u potrazi za počiniteljem koji je izazvao prometni čep. Jest da su vozači bili zadovoljni, ali prekršaj je prekršaj.

Zamislimo samo da netko u Hrvatskoj u vrijeme prometne špice tako prijeđe na eure, koji bi to krkljanac bio.

image

Ljudi su napuštali vozila i skupljali novac

Screenshot Twitter
23. travanj 2024 19:10