StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetKOMBINACIJE |

PLENKOVIĆ ODBIO MOGUĆNOST SURADNJE S DOMOVINSKIM POKRETOM - Otvara se prostor za veliku koaliciju HDZ-a i SDP-a

Piše Jutarnji list
25. svibnja 2020. - 17:55
Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak u Šibeniku da bi poslijeizborna koalicija SDP-a i Miroslava Škore bila logična, piše Jutarnji list.

"Treba gledati dokaze s predsjedničkih izbora, to je dokazana suradnja. Koji je drugi smisao Škorinog angažmana bio nego da se izabere Milanović? Neka mi netko dokaže da nije bilo tako... Ne vidim zašto ta suradnja ne bi bila moguća, ne vidim da se oni nešto međusobno kritiziraju. Njihov je glavni cilj, i jednima i drugima, biti protiv HDZ-a, to je jasno kao dan i najneiskusnijem analitičaru", ustvrdio je Plenković u Šibeniku.

Ne idemo u poslijeizbornu suradnju sa Škorom

Odgovarajući na novinarska pitanja, ponovno je odbio mogućnost poslijeizborne suradnje s Miroslavom Škorom.
"Gospodin Škoro je pokazao na predsjedničkim izborima da je izvanredan koalicijski partner SDP-a jer je pomogao Milanoviću da postane predsjednik. Siguran sam da takvu vrstu rasipanja glasova na dijelu biračkog tijela od centra prema desno više nećemo gledati. Škoro je tu pokazao što je njemu cilj, a da ne govorim o opstrukcijama njega i Mostovaca da se križaju listići u drugom krugu predsjedničkih izbora. On je s tim sve kazao", rekao je Plenković.

Istaknuo je da HDZ ide u parlamentarne izbore na temelju mnogih postignuća u mandatu i na temelju vrlo kvalitetnoga upravljanja u krizi proteklih nekoliko godina. "Želimo novo povjerenje hrvatskih birača i idemo na pobjedu na ovim izborima", dodao je Plenković.

Komentirao je i mogućnost suradnje sa strankama koje u parlamentarnu utrku ulaze s Miroslavom Škorom. "Netko tko dođe u Sabor zahvaljujući listama HDZ-a, pa nakon toga izgovori svega o HDZ-u, Vladi, o našoj politici, našim postignućima, a neki od tih ljudi su iz ove županije, onda bi suradnja s takvim ljudima svakom mudrom i s imalo dostojanstva bila bespredmetna", zaključio je.

Šibenik i cijela županija napredovali su u proteklih 10 godina

Premijer Plenković u Šibenik je stigao s ministrom uprave Ivanom Malenicom, ministrom rada i mirovinskog sustava Markom Pavićem i ministrom pomorstva, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem. Bili su tu i bivši ministar Božidar Kalmeta i saborska zastupnica Branka Juričev Martinčev.

U Šibeniku su ga dočekali članovi HDZ-a, predsjednik Županijskog odbora stranke Nediljko Dujić, gradonačelnik Željko Burić, župan Goran Pauk te državni tajnik u Ministarstvu kulture Ivica Poljičak.

"Šibensko-kninska županija je uvijek važna i uspješna za Hrvatsku demokratsku zajednicu. Zadovoljan sam sa svim što se događalo u pogledu ulaganja i razvoja u mandatu ove Vlade, i na gradskoj i na županijskoj razini. Samo od europskih sredstava ukupno je ugovoreno 1,7 milijardi kuna u mandatu ove Vlade, a samom gradu Šibeniku išlo je 1,2 milijarde za projekte koji su trenutačno aktualni, pa i za ovu povijesnu tvrđavu i ostale koje se obnavljaju ili je dokumentacija u pripremi", rekao je Plenković.

Tvrđava sv. Mihovila postala je centar kulture i kulturnih događaja u Šibeniku.
"Što se tiče turizma, gospodarstva, razvoja i svih sadržaja koje pruža svima onima koji dolaze u grad, Šibenik je izuzetno, kao uostalom i cijela županija, napredovao u proteklih deset godina", ocijenio je Plenković, piše Jutarnji list.
17. travanj 2024 01:00