StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetnesvakidašnja nezgoda u luci

Planule gume: Zbog ispuha motora trajekta zapalili se bokobrani na vezu. Bilo je dima i vatre, trebalo je žurno reagirati...

Piše DV/M. Ilić /SD
14. kolovoza 2022. - 15:33

Nesvakidašnja situacija dogodila se u Trajektnoj luci Split ove nedjelje, oko 13.45 sati: iz nepoznatih razloga došlo je do zapaljenja guma na vezu broj 17, a time i oplate trajekta 'Tin Ujević'.

Kako nam javlja čitatelj koji se zatekao tamo, do zapaljenja kamionskih guma koje stoje uz vez kao odbojnik, došlo je navodno uslijed topline ispušnih plinova motora trajekta. Ispuh motora, je naime, bio točno na odbojniku, što su nam potvrdili iz Lučke uprave Split pod čijom nadležnošću je vez 17.

image

Zapaljene pajete

Čitatelj/

- Došlo je do zapaljenja bokobrana od kamionskih guma na vezu gdje pristaju 'Tin Ujević' i 'Faros'. Nedavno smo podigli te bokobrane, odnosno dodali još jedan red guma radi trajekta Faros. Nismo ni slutili da bi se takvo što moglo dogoditi, no evo, dogodila se nezgoda jer se ispuh motora našao baš kraj tih guma. Nismo za takav slučaj ikad čuli u našoj luci. Prvo smo promislili da je netko namjerno zapalio gume - kazali su nam iz Lučke uprave. Dodaju kako će naći drukčije rješenje za pristajanje trajekata na liniji Hvar-Split i obrnuto.

Iz Jadrolinije doznajemo kako se odmah reagiralo i spriječila daljnja šteta. Trajekt Tin Ujević pak i dalje vozi prema plovidbenom redu prema Starom Gradu.

20. travanj 2024 06:00