StoryEditorOCM
Hrvatska i svijet‘Goni se, majmune‘

Peović nakon incidenta: ‘HDZ-ov zastupnik je upao na pressicu s dva tjelohranitelja s bubicama u uhu! Tko to plaća, tko je to blagoslovio?‘

Piše Marko Špoljar/JL
30. rujna 2022. - 21:23

- Ne znam zašto je saborski zastupnik HDZ-a Mario Kapulica prekinuo našu konferenciju za novinare, to njega morate pitati. A želimo znati i uz čiji su blagoslov s Kapulicom došla dva tjelesna čuvara s bubicama u uhu. Također, želimo znati tko te tjelesne čuvare plaća - rekla je za Jutarnji list saborska zastupnica i čelnica Radničke fronte Katarina Peović, par sati nakon što se HDZ-ov zastupnik umiješao u prosvjed koji je organizirala njena stranka.

Incident ispred HDZ-a, sve je snimljeno: Saborski zastupnik upao na prosvjed s ukrajinskom zastavom, vikali mu ‘majmune‘

Naime, dok je liderica Radničke fronte - stranke koje je u petak organizirala prosvjed protiv HDZ-a ispred središnjice vladajuće stranke na zagrebačkom Trgu žrtvava fašizma - davala izjavu okupljenim novinarima, pred kamerama se pojavio saborski zastupnik HDZ-a Mario Kapulica.

Prekinuo je konferenciju za novinare Katarine Peović, stao pred kamere, rukama razvio ukrajinsku zastavu i poručio: "Nekoliko sati nakon što je Putin proglasio aneksiju 15 posto teritorija Ukrajine, ovi koji ga podržavaju organiziraju prosvjed pred HDZ-om. To je sramortno! Živjela Ukrajina!"

Kapulica je potom visoko podignuo ukrajinski barjak.

Nakon toga je napustio prosvjed, a njegov odlazak okupljeni su popratili dobacivanjem "goni se, majmune" i "tu si došao provocirat, a pokrali ste državu, izdali ste narod".

Zašto se Kapulica na ovakav način odlučio umiješati u prosvjed protiv njegove stranke nismo uspjeli doznati jer nam večeras nije odgovorio na poziv i poruku, zaključuje Jutarnji.

17. travanj 2024 12:04