StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNAJZANIMLJIVIJE UROTE

Ovo su najveće teorije zavjere u koje mnogi vjeruju, što mislite, ima li istinitosti u njima?

Piše dv
14. travnja 2022. - 17:27

Teorije zavjere postoje od pamtivjeka, neke od njih su toliko bizarne da nemožete vjerovati da ih je ljudski um uspio smisliti, dok su druge toliko detaljno razrađene da nije ni čudo što su mnogu povjerovali u njih, prenosi Slobodna Dalmacija.

Ovo su najpoznatije teorije zavjere, piše klik.hr.

9/11

Možda i najpoznatija teorija zavjere je ona o tragičnom terorističkom napadu na Svjetski trgovački centar 11. rujna 2001. Nekima su svi dokazi o tome kako se radi o terorističkom napadu nedovoljni te vjeruju kako je cijeli napad orkestriran iz Pentagona i da je tadašnji predsjednik George Bush bio upućen u sve zajedno s tadašnjim potpredsjednikom Dick Cheneyem i svim njihovim savjetnicima', napisali su.

image
Alberto Pezzali/AFP

Smrt princeze Diane

Samo nekoliko sati nakon smrti princeze Diane 31. kolovoza 1997. godine počela su prva nagađanja o tome kako je zapravo princeza Diana završila u toj kobnoj automobilskoj  nesreći. Ljudi nisu mogli povjerovati u to kako je njihova voljena Diana poginula odjednom. Najpoznatija teorija zavjere o njenoj smrti je, i dan danas, kako je kraljevska obitelj naručila njeno ubojstvo, a izvršile su ga britanske obavještajne službe.

image
Abbie Rowe-wh Photographs/AFP

Atentat na Johna F. Kennedya 

John F. Kennedy upucan je 1963. godine u koloni u Dallasu, ali je li Lee Harvey Oswald djelovao sam? Ili je na brežuljku bio drugi revolveraš? Ova pitanja uvod su u beskrajne teorije zavjera koje prate smrt JFK-a i koje su inspirirale brojne knjige, članke i filmove. Teoretičare je dodatno zaintrigirala činjenica da je Lee Harvey Oswald ubijen u podrumu policijskog stožera u Dallasu, okružen policajcima, samo dva dana nakon atentata. 

image
AFP

Kolika je točnost ovih teorija urote teško je reći ali da su zanimljive -jesu! Više o teorijama zavjere pročitajte OVDJE.

19. travanj 2024 19:57