StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSTIGAO U ZAGREB

Otac nestale Marijane Seifert započeo mirni prosvjed ispred policijske postaje: ‘Samo želim znat di je moje dite...? Rekli su mi da je više neće tražit u Savi!‘

Piše V.P./sd
2. studenog 2022. - 20:24

Kao što je prošli tjedan najavio za Slobodnu Dalmaciju, otac nestale Marijane Seifert stigao je iz Knina u Zagreb gdje će do daljnjeg mirno prosvjedovati ne bi li saznao pravu istinu o nestanku svoje kćeri.

Ivo Kovačević jutros je parkirao automobil ispred policijske postaje u kvartu Kruge koja vodi slučaj. I s tog se mjesta ne planira micati dok ne dobije barem dio odgovara.

image

Ivo Kovačević

Privatni album/HANZA MEDIA

Gdje je Marijana za kojom se bezuspješno traga već više od šest mjeseci? Što se točno dogodilo te kobne noći kad je nestala? Je li počinila samoubojstvo ili joj je netko naudio?

Puno je pitanja, a na njih nema odgovara budući da istraga cijelo ovo vrijeme doslovno tapka u mraku. Jedno se vrijeme ‘češljala‘ rijeka Sava, no Marijanin otac i ostatak obitelji uvjereni su da je trebalo pretražiti i kopno.

- Dao sam DNK, a oni su mi rekli da se istraga širi. Koliko sam shvatio više je neće tražiti samo u Savi. Malo mi je lakše da su to rekli i da drugačije pristupaju ovom slučaju - rekao nam je očajni otac.

Zbog tragedije koja je zadesila njegovu obitelj ne može oka sklopiti.

image

Ivo Kovačević i kći Marijana

Niksa Stipanicev/Cropix

- Jedan mi je policajac kazao da me u potpunosti razumije jer i on ima djecu. Ne želim skretati pozornost na sebe, da sam to htio doveo bih svojih 50-ak suboraca iz Domovinskog rata. Najvažnije mi je doznati pravu istinu, makar mi kćer bila mrtva, da znam što se dogodilo i da joj mogu odnijeti cvijeće na grob. Ja samo želim znat di je moje dite? Šta se s njom dogodilo - zavapio je uplakanim glasom gospodin Kovačević.

- Šest mjeseci je prošlo, a nema ništa. Previše vremena je prošlo... Mrtvim roditeljima i sestri koja je poginula u prometnoj nesreći prije par dana sam na groblju rekao: Vi znate di je vaša kćer zakopana, a ja ne znam di je moja - tužno će.

- Roditelj nikad ne gubi nadu i neću ni ja! Žena Gordana je još gore od mene. Uopće nije bila u stanju doći sa mnom, onda možete misliti kako joj je!

- Tuga, tuga, tuga...! - samo je ponavljala Marijanina majka kad smo kratko razgovarali s njom.

image

Marijana Seifert

Srdjan Vrancic/Cropix

Podsjetimo, u zadnja dva tjedna u Savi su pronađena dva tijela, za koja se sumnjalo da je riječ o nestaloj pobjednici regionalnog Big Brothera iz 2011.

Marijana je nestala u Zagrebu u noći s utorka na srijedu 27. travnja ove godine kada se udaljila iz stana u Lastovskoj ulici na Savici u kojem je živjela sa suprugom i sinom.

U 5.30 ujutro na broj 192 građanin koji se kretao Mostom mladosti stazom za pješake iz smjera Savice prema Zapruđu prijavio je kako je na sredini mosta pronašao torbicu s dokumentima na ime Marijana Seifert. 

image

Marijana u društvu Brendona s kojima je živjela u Big Brotheru.
 

Srdjan Vrancic/Cropix

S odmakom od tri sata policiji je uslijedio novi poziv. U 8.30 Marijanin suprug Karlo Seifert prijavio je njen nestanak koji se, prema njegovim sumnjama, dogodio tu noć poslije ponoći nakon što su otišli na spavanje.

Novinarka emisije Provjereno Ana Malbaša nedavno je u rekonstrukciji noći Marijaninog nestanka donijela nova saznanja prema kojima je zvijezda Big Brothera nestala kasnije.

- Ako je stvarno istina da je suprug dao izjavu da su u ponoć legli, to je laž! Ona je u ponoć bila sa mnom - izjavio je Malbaši jedan od svjedoka.

I potrazi su sudjelovali policajaci, ronioci i vatrogasci, a pretraživanje Save obavljalo se čamcima i dronom na kojem je bila termovizijska kamera.

Međutim, potraga do danas nije dala rezultata te je Marijanin nestanak i dalje obavijen velom tajne.

U slučaju da posjedujete informacije o Marijani, policija vas moli da obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovete na broj 192. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese: nestali@nestali.hr.

24. travanj 2024 15:54