StoryEditorOCM

Opasno su se počele približavati prvoj zoni do mora: na ulici kod trgovačkog centra snimljeno krdo divljih svinja

Piše dv
2. svibnja 2023. - 18:10

Krdo divljih svinja odlučilo je “ljetovati” kraj mora, na granici između Opatije i Lovrana, a snimke koje to potvrđuju kruže društvenim mrežama, piše Novi list te donosio video na kojem se vidi cijela “kumpanija” kako pažljivo, u blizini pješačkoga prijelaza, noću na sam Praznik rada prelazi prometnicu kod lovranskih “Plodina”.

Također, postoje i svjedoci koji su majku divlju svinju sa šest mladunaca vidjeli na travnjaku kod fakulteta u Iki, što znači da su se šumski stanovnici počeli opasno približavati “prvoj zoni do mora”.

– Samo tijekom 2023. godine smo na području Ike, gdje je puno obiteljskih kuća s velikim okućnicama i vrtovima, imali problema zbog divljih svinja koje su nam preorale nasade već pet puta.

Ovo postaje velik problem i nadležni se trebaju hitno sastati, odlučiti što je moguće učiniti i u okvirima rapoloživih mogućnosti, u suradnji s lovcima pronaći način da se divlje svinje vrate u šumske predjele, što dalje od ljudi i mora, prenosi Slobodna Dalmacija.

Sezona je ove godine rano počela i ne smije se dozvoliti da se turisti nađu u opasnoj situaciji – rekao je za Novi list Igor Sablić, predsjednik Mjesnog odbora Ika i opatijski gradski vijećnik.

 

24. travanj 2024 20:57