StoryEditorOCM
Hrvatska i svijet‘Posao iz snova‘

Oglas užario društvene mreže, pogledajte što sve traži ovaj poslodavac i koliku plaću za to nudi. Komentari nisu nimalo lijepi: ‘Ovo nitko normalan ne bi napisao...‘

Piše dv
3. listopada 2022. - 19:08

Pričamo o inflaciji, poskupljenju namirnica, manjku radne snage i neprekidnom uvozu one strane, a neki naši poslodavci i dalje nisu shvatili da se dobrog radnika jednostavno mora poštovati. Baš zato, jedna tvrtka postala je hit dana na hrvatskom dijelu Redditu i to, moramo priznati, ne zbog predobrih uvjeta koje nude, donosi Slobodna Dalmacija.

U oglasu kojeg su postavili na portalu MojPosao naveli su sve zadatke koje bi morao obavljati novi zaposlenik. 

- Tražimo osobu (m/ž) za rad od kuće, na puno radno vrijeme, koja će obavljati sljedeće poslove: administracija i uređivanje profila kompanije na društvenim mrežama, praćenje zakonskih izmjena i pripremanje novosti za web stranicu, korespondencija s korisnicima portala, slanje obavijesti korisnicima, kreiranje računa za korisnike, kontrola obračuna i dostavljanje PDV obrazaca Poreznoj upravi, osmišljavanje prodajne strategije, kontaktiranje novih korisnika, ostali administrativni poslovi - stoji u oglasu. 

U zamjenu za obavljanje svih ti poslova nude kompenzaciju od 3750 kuna odnosno 497.71 eura. Dakle, riječ je o minimalnoj neto plaći za ovu godinu. Naravno, traže i fakultetski obrazovanu osobu, ali nije im uvjet to da ima završenih pet godina već su priliku za rad za minimalac dali i prvostupnicima. Ista ta osoba mora znati koristiti računalo, ali i osnove engleskog jezika. 

Tvrtka sebe opisuje kao "malu, ali brzo rastuću kompaniju, čija je primarna djelatnost razvoj digitalnih rješenja za različite potrebe, prvenstveno fizičkih osoba". 

Na Redditu se odmah povukla rasprava o tome koliki je to zapravo obujam posla, a svi komentari su mahom imali kritiku na iznos plaće. 

- "Malo nudimo, ali zato puno tražimo", "Ma nema šanse da ne ide većina plaće na ruke, nitko normalan ne bi napisao ovaj oglas", "Znači tražiš administratora, pravnika, web developera, digitalni marketing i prodajnog predstavnika za 500€ mjesečno? Hrabro", Trebalo bi troje obzirom na širinu poslova (jer traže sve živo), a nadam se nijedna", samo su neki od negativnih komentara. 

18. travanj 2024 03:16