StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetteta iz pakla

Odgojiteljica u vrtiću okrutno ubila 11-mjesečnu bebu jer je ‘puno plakala‘. Ona i njen odvjetnik pokušavaju se obraniti ovim argumentima

Piše dv
29. lipnja 2022. - 20:36

I u crnoj kronici ima događaja koji odskoče svojom brutalnošću. Jedan od njih svakako je slučaj iz Lyona, donosi Slobodna Dalmacija.

U tome francuskome gradu 27-godišnja odgojiteljica ubila je jedanaestomjesečnu djevojčicu jer više nije mogla podnijeti njen plač. Ubojstvo je počinila sredstvom za čišćenje odvoda.

Djevojčica je pronađena u vrtiću u beživotnom stanju i odmah je prevezena u bolnicu. Unatoč svim pokušajima reanimacije, za nju se ništa nije moglo učiniti pa je preminula.

Istražitelji su najprije sumnjali na nesreću, ali istinu im je otkrila odgojiteljica koja je, kako piše lokalni list "Le Progrès", djelovala pod naletom bijesa.

image

Dječji vrtići trebali bi biti mjesta sigurnosti (ilustracija)

AFP

Odvjetnik 27-godišnje odgojiteljice rekao je lokalnoj televiziji BFMTV da u njezinim postupcima nije vidio nikakvu namjeru da ubije."Napravila je nesretnu i nespretnu gestu s vrlo teškim posljedicama", kazao je on. Okrivljena je rekla kako nije vidjela da se radi o otrovnom proizvodu", piše Fenix magazin.

Daljnja istraga trebala bi otkriti što je nagnalo odgojiteljicu na tako okrutan čin koji je odnio život tek desetomjesečne djevojčice.

18. travanj 2024 07:01