StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNAVALA KRIMINALACA

Nikad više lopovluka na Ultri: velika gužva na splitskoj policiji, brojni partijaneri zasuli MUP prijavama o krađi lančića i mobitela. ‘Ukrali su ga u trenu, nježno i brzo‘

Piše Rebeka Pastuović/sd
11. srpnja 2022. - 15:58

Tijekom posljednje večeri Ultra Europe festivala, kada je prava zabava tek počela, a i izgledalo je kako će biti još bolja, počeli su nestajati mobiteli. Naime, u zabavi sa prijateljima, nestao mi je mobitel. Nestao u trenu. Zanimljiva je razina "profesionalizma" pri krađi, jer je isti otuđen: nježno i brzo, piše Slobodna Dalmacija.

Kada sam otkrila da mobitela nema, u razgovoru sa policajcima koji su osiguravali Park mladeži, saznala sam kako im nitko nije prijavio pronalazak mobitela, a ni na odjelu Izgubljeno-nađeno nisam imala bolje sreće. Ujutro, u posjeti prvoj Policijskoj postaji Split, nakon što sam vidjela da niti jedan pronađen mobitel na žalost nije moj, u čekaonici me na moje iznenađenje dočekao nesvakidašnji prizor: dvadesetak "Ultraša" (prepoznatih po narukvicama) sjedilo je na podu u prepunoj prostoriji, a kako je čekanje potrajalo, u razgovoru sa istima saznala sam kako je i njima ni više, ni manje - "nestao" mobitel.

- Plesao sam u "moshpit" dijelu pred binom, gdje u krugu ljudi možete plesati kako vam srce poželi. Skakao sam među ekipom i uživao u glazbi te u jednom trenutku pogledao koliko je sati, a kada sam ponovno posegnuo za mobitelom - nije ga bilo u džepu - rekao nam je "Ultraš", koji je na festival u Split došao skroz iz daleke nam Australije. 

- Mobitel mi je netko ukrao prije dva dana, sada sam došao vidjeti možemo li ga pronaći. Nije Iphone i ne vrijedi puno novaca pa policiji sigurno neće biti toliko bitno - poručio je drugi, pomalo razočarani partijaner iz Indije. 

- Nestao ti je mobitel? I meni, moj je već u Veneciji - rekao mi je kroz smijeh Splićanin Jure, koji je svoj mobitel odlučio pratiti preko Apple watch-a, nadajući se pomoći od policije.

Izgleda kako će splitska policija imati posla sa Ultra Europe-om i nakon završetka, a ukoliko je i vama nestao mobitel, sada znate - niste sami. 

Podsjetimo, policija je u svom izvještaju događanjima tijekom trajanja festivala ranije navela: Pronađen je i uhićen 19-godišnji talijanski državljanin osumnjičen da je posjetiteljima s vrata otrgnuo 14 zlatnih lančića pri čemu je pribavio protupravnu imovinsku korist veću od 100 tisuća kuna. Tijekom kriminalističkog istraživanja veći dio ukradenih predmeta je pronađen i vraćen vlasnicima, a 19- godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

 

25. travanj 2024 18:01