StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetEKSKLUZIVNA PREPORUKA

'New York Times': u 2017.posjetite Istru i Dubrovnik!

31. siječnja 2017. - 12:02

Renomirani američki dnevni list New York Times uvrstio je Dubrovnik i Istru na popis od 52 svjetdska turistička odredišta koje bi američki turisti sdvakako trebali posjetiti tijekom 2017.godine. Ništa manje zanimljiv nije i podatak kako su se Dubroivnik i jug Hrvatske našli na 6. a Istra na 41. mjestu preporučenih destinacija.

NYT za Dubrovnik kaže da je “zvijezda Dalmacije” koja pruža nove načine za uživanje a za Istru da je "dugo bila u sjeni Dalmacije te je zbog novootovorenih hotela, rimskih ostataka, tartufa, vrhinskih vina i morskih specijaliteta treba posjetiti". ne treba ni govoriti koliko to može utjecati na porast broja gostiju iz SAD iz kojeg je, neračunajući prosinac, tijekom prošle godine u Hratsku stiglo 333 tisuće turista koji su ostvarli ukupno oko 866 tisuća noćenja, što je rast od čak 9 posto..

Inače, ova promocija hrvatskog turizma podudara se s odjecima najposjećenijeg turističkog sajma na istoku SAD, 'New York Times Travel Showa', proteklog vikenda u New Yorku, za kojeg Hrvatska turistička zajednica naglašava veliki interes za prezentacije Dubrovnika, Zagreba i Kvarnera.
 

25. travanj 2024 09:05