StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNOVA KARTA ECDC-A|

NEMA PROMJENE: Zagreb ostao u tamnocrvenom, ostatak Hrvatske u crvenom

Piše DV
14. listopada 2021. - 13:26

Europski centar za kontrolu i prevenciju bolesti objavio je novu korona kartu na kojoj je Hrvatska zadržala boje od prošlog tjedna, tako da je cijela zemlja u crvenom, osim Grada Zagreba koji se zadržao u tamnocrvenoj boji.

Situacija u ostatku Europe, pogotovo u zemljama koje su tijekom ljeta bile tamnocrvene, bitno se popravila. Sigurna destinacija je prema karti Francuska, koja je gotovo cijela zelena, osim dvije regije, niti jednu crvenu regiju nemaju ni Portugal niti Italija.

Španjolska je većinom zelena, a samo jedna regija je u crvenom. Češka je narančasta, dok je Njemačka crvena. U tamnocrveno osim Zagreba, obojena je i cijela Slovenija.

Crvena boja znači 14-dnevnu stopu od 75 do 200 s udjelom pozitivnih većim od 4 posto te područja u kojima je 14-dnevna stopa zaraženih od 200 do 500, a tamnocrvena područja u kojima je 14-dnevna stopa veća od 500.

Karta ECDC-a je savjetodavna, ali se neke države članice EU oslanjaju na nju prilikom uvođenja epidemioloških restrikcija po povratku u zemlju.

23. travanj 2024 20:34