StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetZabranjeno piće

Neće se proliti: Poznato je što će se napraviti s hektolitrima piva nakon katarske zabrane prodaje

Piše dv
21. studenog 2022. - 13:03

Svjetsko nogometno prvenstvo u Katru, koje je počelo u nedjelju i trajat će do 20. prosinca, pokrenulo je još prije samog otvorenja brojne rasprave zbog raznih kontroverzi, zabrana i pravila netipičnih za prvenstva poput onih u nogometu. Navijače i pivovare najviše je pogodila odluka o zabrani prodaje alkohola u prostorima oko stadiona, samo dva dana prije početka prvenstva.

image

Pivo neće u slobodnu prodaju

Damir Krajač/Cropix

Na stadionima i oko njih navijači mogu kupiti samo bezalkoholno pivo dok u zonama za fanove u gradovima mogu kupiti sva alkoholna pića, javlja tportal.hr.

Alkohol se poslužuje u ograničenim količinama, npr. u barovima i u restoranima u nekim hotelima. U trgovinama ga stranci mogu kupiti ako imaju boravišnu dozvolu u Katru, a moraju biti stariji od 21 godine i uz posebnu dozvolu.

Pivski brend Budweiser pobrinuo se ipak za zbrinjavanje zaliha. Na službenom profilu na Twitteru objavili su da će zemlja koja pobijedi na Svjetskom prvenstvu u nogometu u Katru osvojiti sva piva koja nisu prodali zbog zabrane, a količina je poprilična.

20. travanj 2024 02:49