StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSVE PROVJERAVAJTE

Ne nasjedajte na ‘single day‘, platit ćete skuplje nego bez popusta! Najviše boli što varaju trgovine u kojima kupuju oni kojima je financijski najteže

Piše dv
11. studenog 2022. - 14:50

Megaslavnom Black Fridayju i tek nešto manje popularnom Cyber Mondayju (jer ipak se na popustu nudi isključivo tehnika, a kupci se uvijek pale na širi asortiman) pridružio se i - Singles‘ day, donosi Slobodna Dalmacija.

Većina je za njega friško doznala i, aha, kao valjda spoznala da to "samaštvo" simboliziraju ova dva para jedinica (pa se nama datum 11.11. zapravo čini sasvim fino "sparen" i nimalo usamljen, ali, kao što bi Balaš rekao, ma dobro sad...).

Svakako, u moru trgovina koje danas nude neke (mahom sitne i simbolične) popuste, našao se i web shop Sinsay.

Splićani ga poznaju zahvaljujući istoimenoj "trgovini uživo" u jednom shopping centru, u kojoj se dade, za nevelike novce, kupiti komad odjeće, a odnedavno i detalji za ukrašavanje doma. 

I upravo u toj splitskoj "trgovini uživo" naša je sugrađanka i čitateljica ovih dana "snimila" sivo-bijeli prekrivač za ležaj, kojeg je planirala kupiti kćeri za Božić, jer je ona na njega reagirala s oduševljenjem, kad su ovih dana zajedno posjetile dućan.

image

Snimila: čitateljica

/Slobodna Dalmacija


A onda je danas, privučena reklamiranjem Single‘s Dayja i obećavajućih popusta, krenula provjeriti na njihovom web shopu može li željeni prekrivač danas naručiti po povoljnijoj cijeni od one koja je bila istaknuta prije nekoliko dana u dućanu. I obradovala se vidjevši kako se na sučelju njihove stranice "kočoperi" (doduše simboličan), ali ipak popust od - 11 posto. Kao, 11.11. i tako to.

image
Screenshot web


U sekciji "Kuća" pronašla je i isti onaj sivo-bijeli prekrivač za krevet, istog uzorka, istih dimenzija 150X200, koji je u trgovini u shopping centru koštao 159,90 kn.

No uslijedilo je neugodno iznenađenje, jer je u web shopu stajao - 179, 90 kn!

Što znači da, upisivanjem koda za popust "single11hr" (kako je na stranici oglašeno), na dan od popusta i s popustom prekrivač možete kupiti po - višoj cijeni od 160,11 kuna.

image
Screenshot web

Istina da je u pitanju "tek" 21 lipu skuplji proizvod, ali ne da ne bi smio biti ni lipu skuplji, nego 11 posto jeftiniji! Dakle, trebao je koštati 142,31 kunu.

"Ma nije u pitanju novac, u pitanju je obraz! Osjećala sam se kao da su me pljusnuli! Nisu to neki preskupi proizvodi, ali utoliko je sve ovo i žalosnije. Jer u trgovinama koje nude cijenom pristupačne artikle i kupuju mahom ljudi čiji je budžet vrlo ograničen i moraju vagati svaku kunu, prije nego li je potroše. I onda baš tu ići varati... stvarno je tužno" - zaključila je naša čitateljica, uz poruku da neće kupiti ni jedan prekrivač.

image
Screenshot web
image
Screenshot web
image
Screenshot web
24. travanj 2024 21:02