StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetRADI SE PUNOM PAROM |

Najnoviji snimci s gradilišta Pelješkog mosta: Napredak u izgradnji i više je nego očit

Piše DV
24. srpnja 2020. - 13:15
Dok se za nekoliko dana očekuje slijetanje charter leta u Dubrovnik kojim će iz Kine stići 100 kineskih zavarivača koji će spajati čeličnu konstrukciju mosta, na gradilištu budućeg mosta Pelješac radovi teku ubrzanim tokom.

image
CROPIX


Prema podacima Hrvatskih cesta radnici tvrtke CRBC dosad su izveli više od 50 posto radova, u vrijednosti nešto većoj od milijardu kuna. Na najnovijim fotografijama fotoreportera Cropixa jasno se vidi napredak u izgradnji.
Naime, na nekim stupovima postavljene su potporne skele, montirana je čelična rasponska konstrukcija te je krenula izrada pilona, donosi Jutarnji list. 

Na ostalim stupnim mjestima u tijeku je vađenje tla iz pilota, betorniraju se naglavnice, ugrađuju se armaturni koševi te se betoniraju stupovi. Na gradištu je trenutno 28 elemenata čelične rasponske konstrukcije koji su početkom godine dopremljeni brodom iz Kine, a montaža će započeti po dolasku zavarivača iz Kine.

image
CROPIX



Ostali segmenti su još uvijek u kineskim pogonima i čekaju stručni pregled djelatnika Hrvatskih cesta. Trojica nadzornih inžinjera nedavno su otišli u Kinu i nakon što im završi 14-dnevna samoizolacija započet će pregled prvih 28 segmenata koji su završeni.
Nakon odobrenja obavljenih radova oni će biti ukrcani na brod i biti će poslani na Pelješac. Iz Kine u Hrvatsku treba stići još 136 elemenata čelične konstrukcije mosta, donosi Jutarnji list. 
 
20. travanj 2024 06:58