StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNajbogatiji čovjek

Musk najavio da će nastaviti pomagati Ukrajini bez obzira na gubitke: ‘Mjesečno ostanemo bez 20 milijuna dolara, a od SAD-a nismo dobili ništa‘

Piše Hina
19. listopada 2022. - 06:44

Milijarder Elon Musk izjavio je u utorak da SpaceX-ove usluge Starlink nisu dobile nikakva sredstva od Ministarstva obrane SAD-a, dan nakon što je rečeno da Pentagon razmatra plaćanje satelitske mreže Starlink u ratom razorenoj Ukrajini.

SpaceX gubi otprilike 20 milijuna dolara mjesečno zbog neplaćenih usluga i troškova povezanih sa sigurnosnim mjerama za obranu od kibernetičkog rata, ali "nastavit ćemo s time", tweetao je Musk.

"Nema novca od Ministarstva obrane, ali nekoliko drugih zemalja, organizacija i pojedinaca plaćaju oko 11 tisuća/25 tisuća terminala", rekao je Musk.

Musk, najbogatija osoba na svijetu i izvršni direktor Tesla Inc, rekao je da SpaceX troši gotovo 20 milijuna dolara mjesečno za održavanje satelitskih usluga u Ukrajini te da je tvrtka potrošila oko 80 milijuna dolara za omogućavanje i podršku.

Politico je izvijestio u ponedjeljak pozivajući se na dva američka dužnosnika da Pentagon razmatra plaćanje usluge Ukrajini.

18. travanj 2024 21:01