StoryEditorOCM

MUP objavio više snimki s autoceste: policija je prvo gađana kamenjem, a onda i prometnim znakovima

Piše Dv
22. svibnja 2022. - 16:02

MUP je objavilo nekoliko videosnimki sukoba s autoceste, na kojima se vidi kako izgledao dio sinoćnjeg nereda na odmorištu Desinec.

Na ovoj snimci je vidljivo kako pripadnici Torcide napadaju policajce, a nakon što su ih napali kamenjem, vidi se i u kojem trenutku je jedan od navijača na njih bacio prometni znak kao i da su upaljeni vatrogasci aparati kako bi se njima rastjerala policija. 

 

- Policija je postupala u cilju uspostavljanja javnog reda i mira te života osoba koje su bile na benzinskoj. To je bila utakmica visokog rizika i tad postupamo vrlo oprezno. Iz medijskog prostora uočavamo kao potencijalni problem nemogućnost ulaska navijača Torcide s transparentnom - rekao je Damir Barić, zamjenik glavnog ravnatelja policije za opću sigurnost na danas održanoj press konferenciji PUZ-a. 

- Nakon zaustavljanja masovno izlaze i pale bengalke. Upaljene su ih bacali na policajce na Desincu. Bacali su rakete u pravcu njih i koristili su sva pogodna sredstva za nanošenje ozlijeda. Uništavali su i trgali znakove, njima su napadali policajce. Koristili su aparate za gašenje požara. Na jedan vrlo ružan i nehuman, bahat način su izvršili napad na tih 15 policajaca - dodano je na konferenciji za medije.

Policija na izvanrednoj presici: ‘Bilo nas je samo 16, a njih stotine. Napali su nas lancima, kamenjem, bocama... Propucana su ukupno četiri navijača‘

Ukupno je ozlijeđeno 35 osoba.

Tri policijska službenika su pucala. Dvojica su pucala u zrak, jedan četiri hitca, drugi osam hitaca. Treći je ispalio osam hitaca u zrak, nakon toga 11 hitaca u betonsku površinu. Pretpostavljamo, rečeno je na presici, da je tako došlo do ozljede dvojice navijača.

Jedan ima teže ozljede - propucavanje potkoljenice a drugi je samo okrznut.

Za sada su privedena 43 navijača.

 

20. travanj 2024 03:17