StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNE ŽELE GA U LIJEPOJ NAŠOJ

Most pokrenuo saborsku proceduru: traže da se Željka Komšića u Hrvatskoj proglasi personom non grata jer uzurpira mjesto hrvatskog člana Predsjedništva BiH

Piše Dv
3. listopada 2022. - 12:47

Klub Mosta uputio je danas u saborsku proceduru zaključak kojim obvezuje Vladu RH i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova da Željka Komšića proglasi personom “non grata” jer bošnjačkim izbornim inženjeringom uzurpira mjesto hrvatskog člana predsjedništva po četvrti put, priopćili su iz te stranke.

Inicijativu je još sinoć najavio saborski zastupnik u Klubu Mosta Nino Raspudić, koji je izjavio da bi najpreciznije bilo reći da je "Komšić antihrvatski član Predsjedništva BiH i da ga je davno trebalo proglasiti personom non grata u Hrvatskoj".

- Mnoge su političke stranke i akteri u javnosti zazivali i najavljivali ovaj potez, ali Most je prva politička stranka koja je službeno u Hrvatskom saboru pokrenula proceduru za proglašenja Komšića nepoželjnom osobom, poručuju iz Mosta.

Zaključak je potpisao Božo Petrov, predsjednik stranke Most i predsjednik kluba zastupnika Mosta u Hrvatskom saboru.

“Sukladno članku 10. Ustava RH, ovim zaključkom se obvezuje Vlada RH da u Republici Hrvatskoj proglasi nepoželjnim Željka Komšića zbog sustavnog uzurpiranja prava Hrvata u Bosni i Hercegovina na način da aktivno sudjeluje u izbornom inženjeringu, s kojim se nelegitimno postavlja na položaj predstavnika hrvatskog naroda pomoću glasova drugog naroda u Bosni i Hercegovini. Vladu RH se podsjeća kako je Republika Hrvatska jedan od jamaca Daytonskog mirovnog ugovora, te stoga ima dodatnu obavezu skrbiti o pravima Hrvata u Bosni i Hercegovini koja su zajamčena istim ugovorom”, stoji u zaključku Kluba Mosta.

16. travanj 2024 09:14