StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetDrama u Mostaru

Mladi turist skočio u Neretvu i umalo poginuo, spasila ga dvojica hrabrih Mostaraca: Čim smo vidjeli kako skače, znali smo da neće isplivati. Izbio je sebi dah...

Piše dv
13. svibnja 2022. - 13:17

Ispod Starog mosta u Mostaru danas se odvijala prava drama u poslijepodnevnim satima kad je jedan od turista iz Amerike pokušao izvesti skok sa Starog mosta, nakon čega nije uspio isplivati iz Neretve, piše Klix.ba, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Na svu sreću, tu su bili mostarski skakači Admir Delić Guma i Ali Hamza Duraković koji su spasili mladića, koji je već bio izgubio svijest.

Njih dvojica bili su ispod Starog mosta i, kako je rekao Duraković za Klix, čim su vidjeli kako mladić skače znali su da neće isplivati. 

- Prilikom skoka poletio je naprijed i udario želucem u vodu, tako da je sebi izbio dah i odmah potonuo. Tražili smo ga čamcem, ali Neretva ga je odnijela nekoliko stotina metara i malo prije Lučkog mosta smo mu ugledali ruku i šlapu na nozi koja je bila fluorescentna. Nas dvojica smo ga uspjeli izvući iz vode i s obzirom na to da je bio bez svijesti i da se nagutao vode, morali smo ga reanimirati - ispričao je Duraković.

Tako je zahvaljujući njihovoj brzoj intervenciji i herojskom činu spašen jedan mladi ljudski život.

Nakon toga je stigla i Hitna medicinska pomoć koja je nesretnog mladića odvezla u mostarsku bolnicu.

- Sreća da smo bili ovdje i da je sve dobro završilo - zaključio je hrabri mostarski skakač Admir Delić Guma.

Svoj herojski čin dva hrabra Mostarca gledaju kao svoju zadaću koja uz čuvanje tradicije oko Starog mosta podrazumijeva i sigurnost onih koji dolaze iz bilo kojeg dijela svijeta, piše Klix.ba.

19. travanj 2024 22:57