StoryEditorOCM

Lovcu (67) nije bilo spasa, podlegao je ozljedama nakon što je stao na minu u okolici Sinja, na planini Dinari

Piše Toni Paštar/SD
15. siječnja 2023. - 13:31

Policijska uprava splitsko-dalmatinska objavila je da su primili informaciju kako je u nedjelju oko 9,30 sati na Dinari od aktiviranog nepoznatog eksplozivnog sredstva ozlijeđena jedna muška osoba, piše Slobodna Dalmacija.

 Iz neslužbenih izvora smo saznali da je nastradao 67-godišnji lovac koji je zadobio po život opasne ozljede od kojih je kasnije i podlegao. Kažu da je stradali imao prebivalište u Splitu, a podrijetlom je iz Brnaza. Isti izvori navode da je pobliže mjesto stradanja Vrdovo, prema Bravčevu Docu.

image

Ilustracija
 

Saša Burić/Cropix/

U lovu je bila skupina lovaca koja je i do sada lovila na tom području. U trenutku detonacije stradali se nalazio na udaljenosti oko 200 metara od grupe. Najvjerojatnije se radilo o aktiviranju mine zaostale iz vremena Domovinskog rata. Lovcima, očito, nije bilo poznato da su išli loviti na minski sumnjivo područje.

Radi se o prostoru koji nije službeno evidentiran kao minski sumnjiv, ali kojega su mnogi, naročito upuženiji lovci, uredno izbjegavali bojeći se upravo ovakvih pritajenih ubojica.

Odmah po dobivanju informacije o stradanju na mjesto događaja upućeni su HGSS, pirotehničari i drugi pripadnici žurnih službi. 

19. travanj 2024 22:18