StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetKAKVA PRESUDA!

Kontroverznog telepropovjednika sud osudio na nevjerojatnih 8658 godina zatvora, bio je okružen mlađahnim ženama za koje je imao poseban naziv. Evo što mu sve stavljaju na teret

Piše dv
18. studenog 2022. - 15:56

Bio je okružen mlađahnim ženama i nazivao ih je "mačkicama"; sud u Turskoj je osudio telepropovjednika Adnana Oktara na, pazite sad 8.658 godina zatvora! Proglašen je vođem kulta, te osuđen za seksualne napade i, što je najgore, zlostavljanje malodobnih djevojaka, donosi Slobodna Dalmacija.

 

Rečeni TV-propovjednik, 64-godišnjak, bio je donedavno čelnik televizijskog kanala preko kojeg je propovijedao. Inače je pohotni karizmatik i žestoki protivnik teorije evolucije, te autor knjige o postanku vrste zbog čega je bio izložen podsmjehu većine javnosti; barem one donekle osviještene. U njoj je, među ostalim, tvrdio da je Darwinova teorija korijen globalnog terorizma.

image

Adnan Oktar ispred sudnice

AFP

 

U siječnju 2021. osuđen je po 10 odvojenih optužnica, među kojima su bile vođenje kriminalne grupe, bavljenje političkom i vojnom špijunažom, seksualno zlostavljanje maloletnica, silovanje, ucjene i mučenje.
 

image

Zbog stavova koje je propagirao, Oktar je postao ozloglašen u Turskoj i u inozemstvu

AFP

Prvobitno mu je izrečena zatvorska kazna od 1.075 godina, ali je žalbeni sud naložio ponovno suđenje protiv još 215 optuženih sljedbenika kulta, te Oktara. Njih desetorica dobili su, u konačnici, najdrakonskije kazne od nestvarnih 8.658 godina zatvora, dok su drugi dobili kraće kazne (možda ih stignu za života i "otući").

 

Uz gore navedeno, na teret mu se stavlja i sumnja za terorizam, ali i utaja poreza. Zbog stavova koje je propagirao, Oktar je postao ozloglašen u Turskoj i u inozemstvu, a konačno je uhapšen u 2018. Presuda je postala pravomoćna ovih dana.

20. travanj 2024 09:59