StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetBIVŠA PREDSJEDNICA

KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ Normalan život potreban je svima i to što je moguće prije, cjepivo je rješenje, a ne dio problema

Piše Dv
30. studenog 2020. - 12:04
Članica Međunarodnog olimpijskog odbora i bivša predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u ponedjeljak je pozvala na solidarnost u borbi protiv covida-19 te istaknula da je cjepivo rješenje, a ne problem, te da će se ona i njezina obitelj cijepiti.

"Vjerujem da nije lako onima koji donose mjere jer treba balansirati između zdravlja i ekonomije. Jasno je da nije stvar samo u mjerama, nego prije svega u odgovornosti pojedinaca i građana, jer nikakve mjere neće biti uspješne ako ih se građani ne drže", rekla je Grabar-Kitarović uoči konferencije o ulaganjima u sport koje se održava u Hrvatskoj gospodarskoj komori.
Pozvala je na solidarnost prema onim koji su najugroženiji koronavirusom i kojima, kako je rekla, taj virus sigurno može naštetiti.

"Treba se pridržavati mjera i ponašati se odgovorno i na taj način zaštititi sebe i druge", rekla je.

Upitana vjeruje li Nacionalnom stožeru civilne zaštite, odgovorila je da vjeruje i da treba slušati stručnjake. Poručila je da će se cijepiti čim se to bude moglo, kao i njezina obitelj.

"Cijepim se od 1993. godine kad sam zadnji puta imala gripu. Iako sam tada imala 25 godina, prilično teško sam je podnijela. Cjepivo je rješenje, a ne dio problema", rekla je.

Normalan život potreban je svima i to što je moguće prije, ocijenila je bivša predsjednica, o čemu ju je, kako je rekla, poučilo i vlastito iskustvo poslije operativnog zahvata, nakon kojega je, unatoč zdravoj prehrani, "dobila nekoliko kilograma i porasli su joj lipidi".
19. travanj 2024 18:42