StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSportski tip

Kamionom preko granice htio prenijeti trenirke poznatih svjetskih marki u vrijednosti od 35 tisuća eura, optužili ga za krijumčarenje

Piše dv
20. rujna 2022. - 15:31
Na carinskome prijelazu imali su ‘operativnih saznanja o krijumčarenju tekstila iz Srbije‘ (ilustracija)  Srđan Vrančić/Cropix

Otkako je ljudi, otada je i carina. A otkad je carina, otad je i carinskih prekršaja, manjih ili većih, skromnijih ili smjelijih.

U operativnoj akciji "Plan" ovlašteni službenici Odjela za provođenje propisa, Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja RC Tuzla, a na osnovi ranijih operativnih saznanja o krijumčarenju tekstila iz Srbije, izvršili su detaljan pregled i pretres teretnog motornog vozila i pošiljke prijavljene u carinskoj ispostavi Bijeljina, a sve u skladu s instrukcijama i uputama Tužiteljstva BiH i naredbe Suda BiH, piše Dnevnik.ba, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Prilikom pregleda vozila u pomoćnim pretincima za palete pronađena je neprijavljena i krijumčarena roba. Ukupna vrijednost neprijavljenih tekstilnih proizvoda (trenirke Adidas i Nike – 1.049 komada, dukserice i hlače – 105 komada) procjenjuje se na 70.000 konvertibilnih maraka (35 tisuća eura, op PSD).

image

Ovlašteni službenici Odjela za provođenje propisa, Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja RC Tuzla, izvršili su detaljan pregled i pretres teretnog motornog vozila (ilustracija)

Luka Gerlanc/Cropix

Protiv osumnjičene osobe bit će podnesen Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu i izvršitelju Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine, a zbog postojanja osnove sumnje da je počinjeno kazneno djelo krijumčarenja, iz člana 214 Kaznenog zakona BiH, priopćeno je iz Uprave za neizravno oporezivanje, piše Dnevnik.ba.

Sudbina vozača kamiona, njegova pošiljatelja kao i same krijumčarene robe za sada nije poznata.

20. travanj 2024 00:55