StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetstanje u prometu

Kamioni ne smiju u Dalmaciju, a ni iz nje, trajketi vezani u lukama

Piše Hina
22. siječnja 2023. - 09:32

U većem dijelu unutrašnjosti i dijelu Dalmacije otežano se vozi zbog snijega, a moguća je i poledica, izvijestio je u nedjelju ujutro Hrvatski auto-klub (HAK).

Zimski su uvjeti na cestama u Gorskom kotaru, Lici, na sjeverozapadu Hrvatske i unutrašnjosti Dalmacije. U priobalju puše bura s olujnim i orkanskim udarima. Iz HAK-a vozače upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, na put ne kreću bez propisne zimske opreme, a ako je moguće odgode putovanje.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama: iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto trenutno nema slobodnog cestovnog pravca; iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri i obrnuto trenutno nema slobodnog cestovnog pravca.

Zbog olujnog vjetra zabrana je prometa za sva vozila: dionicom autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za sve skupine vozila, osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3 uz obaveznu zimsku opremu); autocestom A7 Draga-Šmrika;

Jadranskom magistralom (DC8) Senj-Sveta Marija Magdalena.

Promet je dopušten samo za osobna vozila: dionicom autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje; autocestom A6 između čvora Kikovica i čvora Čavle; državnom cestom Gospić-Karlobag (DC25); državnom cestom Maslenica-Zaton Obrovački (DC54); na Paškom mostu.

image

.

Ivo Ravlic/Cropix/

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće (DC99) te lokalnoj cesti Kraljevica-Križišće (LC58107) promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Na Krčkom mostu zabrana prometa za I. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom).

U prekidu su: trajektne linije Prizna-Žigljen i Lopar-Valbiska; katamaranske linije: Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split i Ubli-Korčula-Dubrovnik te brodske linije.

17. travanj 2024 20:39