StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetKORAK PREVIŠE

Kamere snimile posljednje trenutke života nesretne žene u liftu - napravila je kobnu pogrešku, nije joj bilo pomoći

Piše dv
2. svibnja 2023. - 16:01
Sve su zabilježile nadzorne kamere u liftu, ali pregledane su tek kad se počeo širiti nesnosan smradPROFIMEDIA

Aisiah Sinta Dewi (38) poginula je u indonezijskoj zračnoj luci nakon što je nasilno otvorila kriva vrata lifta i pala u ponor.

Žena se popela liftom na drugi kat dok je bila na putu da se nađe sa svojom nećakinjom u prostoru za prijavu u zračnoj luci Kualanamu u Medanu 24. travnja. Ušla je u dizalo u zračnoj luci tipkajući po mobitelu, a onda je ostala zbunjena jer se vrata na koja je ušla nisu otvorila kada se dizalo zaustavilo - prenosi Jutarnji list.

Nesvjesna da postoje još jedna vrata koja su se otvorila iza nje, počela je mahnito pritiskati gumbe za hitne slučajeve dok je pokušavala silom otvoriti vrata lifta.

Tada je navodno nazvala svoju nećakinju da joj kaže da je ostala zarobljena dok je nastavila gurati zatvorena vrata. Ubrzo su se otvorila i žena je izašla i propala kroz otvor.

Ženina obitelj zamolila je osoblje zračne luke da je potraže nakon što su izgubili kontakt s njom, ali je nisu mogli pronaći na terminalu zračne luke.

Pronađena je tek tri dana kasnije kada se smrad počeo širiti iz područja u blizini dizala, a osoblje je pozvano da istraži o čemu je riječ.

Tijelo je pronađeno zarobljeno na dnu okna i izvučeno nakon petosatne operacije, a njezini posmrtni ostaci poslani su u bolnicu Medan Bhayangkara na obdukciju.

Dedi Al Subur, šef korporativnih komunikacija zračne luke, navodno je za nesreću okrivio kvar lifta i primijetio da je sama Dewi pokušala otvoriti vrata.

Žrtvin brat, Raja Hasibuan, rekao je da je krivac za smrt bilo ”loše osiguranje dizala” i da ne vjeruje da je njegova sestra kriva.

”Tražili smo video iz lifta jer smo tamo izgubili kontakt s njom. Ovo je zračna luka međunarodne razine. Kako su sigurnosni standardi ovakvi? A odgovor osoblja bio je vrlo, vrlo nezadovoljavajući”, kazao je.

Ured pravobranitelja Sjeverne Sumatre navodno je kritizirao aerodromske vlasti zbog navodnog zanemarivanja i navodno sporog odgovora aerodroma na molbu njezine obitelji za pomoć. Istraga je u tijeku.

20. travanj 2024 00:03