StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetod čega ih štite?

Kakav je ovo novi trend na cestama?! Pogledajte neobičan detalj na motorima ovih bajkera snimljenih u Dalmaciji, a nisu jedini koji su se toga dosjetili

Piše Dalmacija SD
18. kolovoza 2022. - 10:20

No, čini se kako maske mogu poslužiti za puno toga, pa i za prekrivanje registarskih oznaka.

Naime, prije nekoliko dana nekolicina motorista je krenula na vožnju starom cestom D1 prema Gračacu, a osim što jedan motorist nije uopće imao registarsku oznaku na svom motoru, dvoje motorista je registarske oznake prekrilo, ni više, ni manje, nego zaštitnim maskama, piše Fenix magazin.

Zašto su bajkeri odlučili 'zaštititi' svoje registarske tablice na ovaj način samo njima je poznato, no zanimljivo je kako fotografija čitatelja objavljena u komentaru ispod teksta na Facebook stranici Fenix magazina prikazuje još jednog motoristu koji je na isti način upotrijebio zaštitnu masku, a čini se da je snimljena negdje u Njemačkoj.



U svakom slučaju, izgleda da je riječ o nekom novom trendu među bajkerima, čime potaknutom možemo tek nagađati, no napomenimo da se radi o ozbiljnom prekršaju jer prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama registarska tablica na svakom vozilu mora biti jasno vidljiva.

 

22. travanj 2024 16:32