StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetDubrovački klinički psiholog

Josip Lopižić prisjetio se prijatelja Ćira Blaževića: Najviše smo razgovarali o nogometu i našoj zajedničkoj ljubavi - Dinamu! Pokušao sam ga nagovoriti na priču o Zdravku Mamiću, ali...

Piše Gabrijela Bijelić
8. veljače 2023. - 15:42

Zagrljen s Ćirom, u metropoli slavi jednu od antologijskih pobjeda Vatrenih na putu do finala Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. Fotografija na Facebook profilu dubrovačkog kliničkog psihologa Josipa Lopižića pobuđuje od jutros veliku pozornost, a Lopižić se s tugom za Dubrovački osvrće na odlazak svog zagrebačkog prijatelja, sugovornika i sportskog idola Miroslava Ćira Blaževića. O zajedničkim trenucima s nezaboravnom nogometnom legendom otkriva:

- Ćira sam poznavao više od 20 godina, zapravo od velikog uspjeha naše reprezentacije na Mundijalu u Francuskoj. U to vrijeme ja sam, boraveći u Zagrebu, često odsjedao u Hotelu ‘Dubrovnik‘, a Ćiro je bio stalni gost kultnog kafića ‘Charlie‘ i tako je krenulo. Zimi smo u zatvorenom dugo raspravljali o raznim temama, dakako najviše o nogometu i našoj zajedničkoj ljubavi Dinamu. Kao trener Modrih Blažević 1982. je napravio nešto stvarno veliko za sve nas navijače Dinama, donio nam je naslov prvaka. A ja sam, iako živim u sredini gdje se dominantno navija za Hajduka, oduvijek dinamovac, možda i zato što sam uvijek kontra struje – govori Lopižić koji je, priznaje, par puta pokušao Ćira nagovoriti na priču o Zdravku Mamiću, no bezuspješno:

- Uvijek bi me poslao u onu stvar i na tome bi stalo – prisjetio se Lopižić omiljenog sugovornika kojega je nakratko zadnji put susreo u doba korone.

18. travanj 2024 18:00