StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetOD DANAS U PRIMJENI |

JEDNOSTAVNOM PROCEDUROM DO COVID PUTOVNICE Pokrenuta je internetska stranica na kojoj možete doznati kako doći do važnog dokumenta

Piše DV/JL
1. lipnja 2021. - 10:13

U Hrvatskoj od danas možete izvaditi EU digitalnu covid potvrdu, odnosno tzv. covid putovnicu. Vlada je u ponedjeljak uspostavila nacionalni sustav izdavanja potvrde koji je od utorka počeo funkcionirati. 

- Hrvatski nacionalni sustav za izdavanje EU digitalne COVID potvrde spreman je za početak rada od 1. lipnja i provedena je procedura integracije s europskim pristupnikom čime je osigurana njihova prekogranična interoperabilnost, javili su jučer iz Banskih dvora u priopćenju koje prenosi Jutarnji.hr.

Pokrenuta je i internetska stranica na kojoj građani mogu dobiti sve potrebne informacije. No, postupak izdavanja covid potvrde zapravo je vrlo jednostavan; možete ju zatražiti preko sustava e-Građani ili u podružnicama HZZO-a. Neovisno o verziji, potvrda će sadržavati QR kôd s osnovnim informacijama te digitalni pečat kojim se osigurava vjerodostojnost potvrde.

Sustavu za izdavanje EU digitalnih COVID potvrda možete pristupiti preko internet stranica www.eudigitalnacovidpotvrda.hr putem poveznice ZATRAŽI POTVRDU na vrhu Internet stranice. Također, sustavu možete pristupiti direktno putem stranica e-Građani odabirom područja ZDRAVLJE iz kataloga usluga. U ovom području odaberite e-Uslugu EU digitalna COVID potvrda te pratite korake prijave.

23. travanj 2024 08:43