StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetUSKOK PODUŽE OPTUŽNICE

Među optuženima je SDP-ov saborski zastupnik koji je za jedno javljanje u saboru dobio nevjerojatnih 312.063 kuna, a sada ga se tereti da je plačući lažno iscenirao prijetnje smrću

Piše dv
29. ožujka 2022. - 10:59

USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv trojice hrvatskih državljana (1974., 1976., 1968.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, trgovanja utjecajem te pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti, objavljeno je na stranicama USKOK-a, prenosi Jutarnji.

Iako USKOK ne navodi identitete optuženika, objavljeni detalji otkrivaju da se radi o slučaju bivšeg gradonačelnika Čakovca i aktualnog saborskog zastupnika SDP-a Stjepana Kovača.

Kovača se sumnjiči da je uoči lokalnih izbora u svibnju iscenirao prijetnje smrću kako bi doznao identitet osobe koja stoji iza internetske stranice "stjepankotac".

Stjepan Kovač je poznat od prije po tome što je za minimalan trud i rad kao zastupnik SDP-a u saboru dobio nevjerojatne novčane iznose kroz godine ''rada''.

Cijena jednog njegova javnog nastupa u Hrvatskom saboru vrijedi nevjerojatnih 312.063 kune.

Toliko je, naime, Kovač primio na ime zastupničkih plaća i pripadajućih naknada za pokriće stanarine i odvojenog života od obitelji.

Do računice se dolazi kad se ukupni iznos njegovih primanja podijeli s brojem saborskih aktivnosti - dakle, na ime 18 plaća primljenih od srpnja 2020. do kraja prosinca 2021. godine te još 25.503 kune u tom istom periodu na ime naknada, Kovač je u ovom sazivu Sabora primio ukupno 312.063 kune, a kako je prema podacima o zastupničkim aktivnostima u posljednjem mandatu imao samo jednu repliku, progurao se ne samo među najplaćenije zastupnike nego, vjerojatno, i među najplaćenije Hrvate.

Osim Kovača, optuženi su policijski službenik PU međimurske te osoba koju je Kovač angažirao i uz pomoć koje je inscenirao kazneno djelo prijetnje.

Podsjetimo, Kovač je uhićen u rujnu prošle godine, a u predizborno vrijeme u prisutnosti šefa stranke Peđe Grbina je čak i zaplakao zbog navodne prijetnje smrću za koju sada Uskok tvrdi da ju je zapravo inscenirao.

Nedavno smo pisali o njemu kao o 'najskupljem saborskom zastupniku' o čemu opširnije možete pročitati OVDJE.

 

20. travanj 2024 14:35