StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetbalkanska vendeta

Je li likvidacija pred noćnim klubom na Pagu osveta za svojedobno ubojstvo vođe ‘Zvezdinih‘ navijača? Čak četvorica osumnjičenih za to ubojstvo smaknuta su u zadnje četiri godine!

Piše dv
31. kolovoza 2022. - 15:59
Privođenje srpskog državljanina osumnjičenog za ubojstvo crnogorskog državljanina ispred noćnog kluba na Zrću Luka Gerlanc/Cropix

Goran Vlaović (38), pripadnik kotorskog škaljarskog klana koji je prošli tjedan ubijen na Pagu, četvrti je smaknuti od ukupno pet muškaraca svojedobno optuženih za ubojstvo vođe navijača "delija" Marka Vesnića u Igalu. Sva četvorica davno osumnjičenih za ovo ubojstvo iz 2009. su u protekle četiri godine brutalno ubijeni. Je li osveta za smaknuće vođe navijača ‘Crvene zvezde‘ razlog zbog kojega je Srbin Dušan Tanasković na Pagu Goranu Vlaoviću napravio "sačekušu", pa ga likvidirao pred brojnim svjedocima? – pitaju se beogradski tabloidi, donosi Slobodna Dalmacija.

image

Klasični primjerak ‘Delije‘: četnička kokarda na čelu, a ‘zvezda‘ na srcu

AFP

Vladimir i Niko Roganović, Dražen Čađenović i na Pagu smaknuti Goran Vlaović ljudi su koji su se zajedno našli na optužnici za ubojstvo Marka Vesnića (29) u srpnju 2009. godine, analizira beogradski Blic. Vođa ‘delija‘ smaknut je tad nedaleko od parka u centru Igala, a gotovo sve optužene za to ubojstvo snašla je ista sudbina. Jedini s ove optužnice koji je i danas živ Crnogorac je Duško Roganović, no i on danas diše samo pukom srećom: u svojedobnoj eksploziji bombe koja mu je podmetnuta u automobil ostao je bez obje noge.

image


Ubojstvo je aranžirano u Kolanjskom Gajcu na Pagu, na podrucju Katarelca

Zvonko Pavić/Cropix

Marko Vesnić je kobnog dana u ranim jutarnjim satima navodno sjedio na klupi, kad su mu Vladimir Roganović i Dušan Čađenović prišli i uhvatili ga za ruke, pri čemu je Vesniću jedan od njih zadao više udaraca nožem. Duško Roganović, Vladimirov brat, na koncu ga je pogodio s dva metka iz pištolja. Tad se sumnjalo da se obračun dogodio zbog neraščišćenih dugova između Vesnića i njegovih prijatelja s braćom Roganović. U ovom zločinu, prema optužnici, sudjelovao je i nedavno ubijeni Vlaović, i to tako što je braći Roganović i Čađenoviću pomogao da nakon zločina pobjegnu.

image

Navijači Crvene Zvezde poziraju s tenkom T-55, ‘zvezdom‘ njihova mirotvorstva

AFP

Je li likvidacija Gorana Vlaovića na Pagu zadnji čin osvete za smaknuće Marka Vesnića, nitko pouzdano ne zna, pišu srbijanski novinari. Vesnić je također bio dugogodišnji vitez krim-miljea, radio je godinama i kao bodyguard raznih biznismena i direktora sportskih klubova. Prije nego je postao vođa ‘delija‘ bio je među ‘grobarima‘, vatreni pristalica ‘Partizana‘, pa čak i tjelohranitelj generalnog direktora ovoga nogometnog kluba.

16. travanj 2024 05:04