StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPIŠE JURICA RADIĆ

Jakobušić je potvrdio da ne želi biti ni peti, ni četvrti, već da ga zanima samo najviši cilj

Piše sportske novosti
18. veljače 2021. - 18:09

Već smo nakon angažmana terceta iskusnih Kalinića, Fossatija i Kačaniklića konstatirali kako je Hajduk sve podredio proljetnom rezultatu. “Ima li novca ili nema novca”, pitali su se mnogi, ali Jakobušić nije dvojio da treba pojačati momčad ne mareći pritom na pitanja o financijskoj slici. Dojadilo je predsjedniku gledati Hajduk na petom mjestu i odlučio se na veliki potez, dovođenje “špica” koji bi trebao stvarati najveću razliku, pišu sportske.jutarnji.hr.

Ako je Osijek napravio “boom” u HNL-u angažmanom Santinija, što onda reći za dolazak Marka Livaje nego kazati da je Hajduk poslao jasnu poruku svim konkurentima. Nije to samo odgovor na dolazak Santinija u Osijek, to je poruka svima da Hajduk na proljeće ide na trofej. Hrvatski kup je, dakako, glavni cilj jer Livaja je potpisao samo na šest mjeseci i upravo prema toj duljini potpisa možemo logičo zaključiti - Jakobušić želi na vrh. Ne može u prvenstvu, ali zato može u Kupu.

Sedam godina Hajduk je bez trofeja, zadnji je osvojen u Kupu 2013. kontra Lokomotive. Ne bi Jakobušić dovodio Livaju i još trojicu iskusnih da ne želi jaki rezultat u kratkom vremenskom razdbolju. Predsjednik Hajduka je shvatio da je previše vremena prošlo, shvatio je da su navijači umorni od obećanja i poraza, zato je doveo iskusnog napadača kako bi momčad dodatno pojačao za lov na Europu i, dakako, trofej.

- Biti prvi ili drugi ogromna je razlika - davno je istaknuo Jakobušić.

Angažmanom Livaje je samo potvrdio da ne želi biti ni peti, ni četvrti, da ga zanima samo najviši cilj. Istina, neće u prvenstvu biti prvi ove sezone, ali želi napraviti što je više moguće u HNL-u i kroz Kup vratiti Hajduku trofejni sjaj. Nema drugog razloga zašto je klasni napadač došao na šest mjeseci u Hajduk, pišu sportske.jutarnji.hr.

HAJDUKOV ZIMSKI MERCATO

DOŠLI:

Lovre Kalinić (Aston Villa, posudba), Marco Fossati (Monza, posudba), Ivan Delić (Varaždin, povratak s posudbe), Jakov Blagaić (Olimpija, povratak s posudbe), Alexander Kačaniklić (Hammarby, ?), Marko Livaja (AEK, bez odštete).

OTIŠLI:

Ivan Delić (Slaven Belupo, bez odštete), Stipe Radić (Beerschot, 450.000 eura), Marin Ljubić (Istanbulspor, 200.000 eura), Adam Gyurcso (Osijek, bez odštete), Leon Kreković (Dugopolje, posudba).

23. travanj 2024 17:22