StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSA DRUŠTVENIH MREŽA|

JADRANKA KOSOR O PROPUSNICAMA: Zašto se može u crkve, a ne u restorane. Zašto oni koji rezervirali hotele mogu putovati?Tko ima novaca može putovati!

Piše DV
18. prosinca 2020. - 15:46
Nakon što je Stože na konferenciji za novinare detaljno pojasnio plan za nove mjere, koje će se uvesti od 22. prosinca i trajati do 10. siječnja, nižu se reakcije građana Hrvatske na društvenim mrežama, donosi Slobodna Dalmacija.
Jedna od mjera ona je o održavanju misa, a prokomentirala ju je i bivša premijerka države, Jadranka Kosor.

"U crkvama 7 četvornih metara po osobi. Na pitanje zašto tako ne i u restoranima, glavni epidemiolog veli da su te objekte već zatvorili. Pa onda da je odgovor nemoguć. Pa onda da je za crkve poseban režim jer zbog duhovnog mira", napisala je na Twitteru.
Osvrnula se i na uvođenje propusnica.
"Tko si i sada rezervira hotele i proslavu blagdana u hotelima, može putovati. Unatoč zabrane putovanja. I zastupnici mogu slobodno putovati. Znači; tko ima novaca, može putovati".

Zabrana kretanja između županija kao dio novih restrikcija u okviru epidemioloških mjera nelogične su i osudile su male iznajmljivače na propast, upozorio je David Bregovac, načelnik Općine Fužine i predsjednik Turističke zajednice Gorskog kotara.
Kako je rekao za N1, smatra da u nacionalnom Stožeru civilne zaštite (SCŽ) nitko nije vodio računa, niti razgovarao s malim iznajmljivačima, kao ni hotelima, o posljedicama uvođenja zabrane kretanja. Istaknuo je kako su odavno rezervirane kuće za odmor, apartmani i smještaji u obiteljskim hotelima u Gorskom kotaru što će im uzrokovati ogromne financijske gubitke.
Mjere je u razgovoru za N1 komentirao i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.

"U svakom slučaju, mjere uvijek idu prema tome da se smanji broj kontakata. Što se tiče toga što je trebalo, lako je biti general poslije bitke. Po meni zdravlje stanovništva nije tema za političke obračine. Kad sve ovo prođe, bit će vremena za raspravljanje što bi bilo kad bi bilo", rekao je.

Komentirajući mjere za crkve, kazao je kako su mu i inače čudne odluke vezane ne samo uz misna slavlja, nego i za kazališta i kina. "Vjerojatno su tu i psihilozi odigrali ulogu u smislu mentalnog zdravlja ljudi", ističe.

"Ja vjerujem da je većina ljudi vrlo odgovorna. Ove mjere očito vodi tome da se ne posjećuje rodbina i da se ne rade fešte. S potrebom će županiju napustiti svatko, ali za civilno druženje nema prostora", poručuje župan Komadina, donosi Slobodna Dalmacija.
24. travanj 2024 16:20