StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetUZ POŠTIVANJE UVJETA|

FRANKOVIĆ ZA RTL: Sigurno je da će gosti s britanskog tržišta doći u većem broju u Dubrovnik jer im je ukinuta karantena

Piše rtl.hr
19. srpnja 2021. - 21:24

Moramo biti svjesni činjenice da RH tretira Veliku Britaniju kao zemlju Trećeg svijeta što znači da postoje određeni preduvjeti kako uopće doći u RH, rekao je Franković za RTL.

Upravo su Britanci najbrojniji gosti u Dubrovniku i od danas praktički tamo očekuju skorašnju masovnije dolaske. Evo što je rekao dubrovački gradonačelnik.

''Sigurno je da će gosti s britanskog tržišta doći u većem broju u Dubrovnik, isključivo iz razloga što je ukinuta obvezna karantena prilikom povratka u Veliku Britaniju. Međutim, moramo biti svjesni činjenice da RH tretira Veliku Britaniju kao zemlju Trećeg svijeta što znači da postoje određeni preduvjeti kako uopće doći u RH. To je ili PCR test ili potvrda o preboljenju ili dokaz da su cijepljeni s dva cjepiva. Jedan od tih uvjeta je potrebno ispuniti kako bi Britanci došli u RH. Slično je i s američkim tržištem'', rekao je Mato Franković za RTL.

23. travanj 2024 22:04